Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №427 від 17.12.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#В селі

Приватних фермерів залишили біля “розбитого корита”

Єдиний дієвий механізм підтримки українських молочних виробників відмінили. Державна дотація у 20-відсотковому розмірі, яка була єдиною “правою рукою” приватного фермера, тепер залишається лише примарним спогадом.

Така недоброякісна ситуація призведе до різкого підвищення вартості цього продукту на споживчому ринку і завдасть значного удару галузі. “Все йде до того, що в нас різко зменшуватиметься поголів’я рогатої худоби. Якщо в найближчий термін не вжити заходів на державному рівні, дефіцит молока набере дійсно загрозливих масштабів”, - говорить заступник начальника Державної інспекції контролю за цінами в Рівненській області Валерій БУЛАВСЬКИЙ.

Двадцятивідсоткове підвищення цін на молоко ляже на плечі переробних підприємств, згодом черга дійде і до споживача. Подорожчають на 20 відсотків і готові молочні вироби.

Експерти в один голос запевняють, що для покупця таке різке подорожчання - крок до зменшення споживання даного продукту, а відтак воно приведе до краху об’ємів на ринку.

Та й пересічний споживач сам бачить, що з початку грудня місяця ціни на молоко почали кусатися на ті ж 20 відсотків. Для кого знову вигідно здіймати “бучу” навколо найпопулярнішого продукту українців? Приватним фермерам залишається лише одне - скаржитися: “Сьогодні на сільське молоко дотації не те, що не збільшуються, а взагалі зникають із бюджету наступного року. Держава лишає нас не просто без грошей, а й без куска хліба, на який ми заробляємо, продаючи молоко”.

17.12.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 17.12.2009p. 
На головну сторінку