Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №226 від 09.02.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фестиваль

За здоров'ям - на Басів Кут!

Якщо 19 лютого ви завітаєте на озеро Басів Кут, до веслувальної бази Рівного, то потрапите на цікаве дійство - сміливці з усієї області у кілька градусний мороз будуть плавати в озері та піднімати гирі на березі водойми.

А чи кожен бажаючий зможе взяти участь в обласному фестивалі «В здоровому тілі - здоровий дух», присвяченому Дню захисника Вітчизни? І що являтиме собою це спортивне свято?

- Фестиваль із зимових видів плавання в області організовується Рівненським обласним центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» не вперше, - говорить головний спеціаліст відділу фізкультурно-оздоровчої і спортивно-масової роботи Сергій КАПІТУЛА. - І завжди проходить жваво і цікаво. А здійснюється таке дійство, перш за все, для пропагування здорового способу життя серед населення області. І хоча у змаганні з плавання на дистанції 25-ти метрів та у гирьовому спорті ми відзначатимемо переможців грамотами, медалями та цінними призами, але у фестивалі найпершим принципом буде - не перемога, а участь.

- Фестиваль розпочнеться об 11 годині, а від бажаючих позмагатися вимагатиметься насамперед довідка від лікаря про дозвіл плавати у водоймі в зимову пору року. До речі, заявки приймаються за годину до початку змагання. Зазначу, що до участі у фестивалі допускаються всі охочі, - продовжує пан Капітула. - А проводитиметься він серед чоловіків та жінок у наступних вікових групах: 14-24 роки, 25-34 роки; 45-54 роки; 65 років і старші. Вік у змаганні із зимового плаванні обмежень немає.

А щодо підняття гир (ривок гирі почергово однією та другою рукою), то переможець визначатиметься за найбільшим коефіцієнтом: вага гирі множитиметься на кількість підйомів. Командний залік складатиметься з 12 найкращих результатів в особистому змаганні з плавання та кращий результат з гирьового спорту.

Незважаючи на обіцяні «сильні» морози, спортивний фестиваль, маємо надію, відбудеться. Організатори заздалегідь прорубають в озері ополонку - і свято розпочнеться. Тому, користуючись нагодою, запрошую на фестиваль усіх бажаючих.

09.02.2006Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 09.02.2006p. 
На головну сторінку