Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №428 від 24.12.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

НВК №2 - 90 років

Нещодавно місцеві освітяни відсвяткували ювілей НВК №2 “Школа-Ліцей”. Цей заклад з’явився у Рівному у 1919 як приватна школа. Згодом тут навчалися як у приватній змішаній 8-річній гімназії, потім - чоловічій гімназії, загальноосвітній трудовій політехнічній школі. У 2004 році виникає заклад нового типу - НВК №2 “Школа-Ліцей”, що набуває статусу експериментального закладу ноосферної школи.

Піднімають ціни на торгові патенти

На останньому засіданні бюджетної комісії Рівнеради було затверджене рішення про збільшення вартості торгівельних патентів. Однак, як запевняє Сергій ПАЛАДІЙЧУК, воно не є суттєвим.

Середня ставка торгівельного патенту становитиме близько 250 гривень, а по деяких позиціях - 350. Цей крок дозволить збільшити надходження до міського бюджету без особливого навантаження на об’єкти підприємництва.

До виборчої дільниці - на таксі

Члени окружної виборчої комісії Рівного добиратимуться до дільниць на таксі. Безкоштовно. Про це міській владі вдалося домовитися з керівниками служб місцевих радіотаксі.

У Рівному прозорі олімпіади

Цьогорічна система проведення олімпіад серед школярів з різних предметів зазнала суттєвих змін. Завдання для учасників олімпіади визначається за кілька години до початку олімпіади, після чого вони роздруковуються і передаються школярам.

Навколо міста з’явиться об’їзна

На останній сесії обласної ради депутати прийняли звернення до Кабінету міністрів України та голови уряду, в якому просять побудувати навколо Рівного 26-кілометрову об’їзну дорогу. Депутати зазначили, що при сьогоднішньому завантаженні автошляхів немає можливості перерозподілити основні транспортні потоки біля міста.

Черга зрушила з місця

Нарешті мрії рівнян, які перебувають у загальноміській черзі на земельні ділянки під індивідуальне житло, можуть здійснитися. Перші 12 ділянок у мікрорайоні “Червоні Гори” розподілили наступним чином: шість - тим, хто стоїть у загальній черзі, по три - для першочерговиків та позачерговиків.

Підприємства активні, зарплати - немає

Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати у місті (станом на 1 грудня) становить 7 мільйонів 878 тисяч гривень. Майже 90 відсотків цієї суми припадає на економічно активні підприємства. А, отже, борги мають повернути.

Відкриють новий університет

У Рівному може з’явитися філія польсько-українського університету. Принаймні цим наразі займається колишній студент рівненського ВУЗу - інституту слов’янознавства, а нині канцлер Європейського колегіуму польських та українських університетів Олексій Куций.

Попередньо відомо, що задля виховання нової польської та української еліти, університет відкриють у Києві, на базі Київського Національного університету ім.Шевченка та Люблінського університету ім.М.Кюрі-Склодовської.

24.12.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 24.12.2009p. 
На головну сторінку