Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №428 від 24.12.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Данильчук задоволений

Зміни до обласного бюджету на 2009 рік внесли депутати на останній цьогорічній сесії. Передбачили кошти для Урвенського та Острозького психоневрологічних інтернатів, Тучинського геміатричного пансіонату, обласної клінічної лікарні, Дубенського будинку-інтернату.

Зважаючи на кризу, загалом бюджет 2009 року видався успішним. “Я задоволений виконанням обласного бюджету”, - заявив голова облради Олександр ДАНИЛЬЧУК.

На книгу дали 50 тисяч

Обласні обранці підтримали пропозицію керівника УНП в облраді Олега КОВАЛЬЧУКА про додаткове виділення 50-ти тисяч гривень на книговидавництво місцевих авторів.

Куди йдуть гроші на медицину?

Депутат обласної ради Віра КОБИЛЯНСЬКА хоче знати, куди діваються гроші, які виділяють на галузь охорони здоров’я. Тому вона запропонувала прокуратурі прослідкувати за використанням коштів, які спрямують на гемодіаліз: “Не завадило б перевірити й ті кошти, які виділяли на медицину попередні рази. Рішення сесії один раз уже проголосувало за звільнення головного лікаря обласної лікарні Мирослава СЕМАНІВА. Але, як бачимо, він ще дотепер працює на старій посаді”. У своєму депутатському запиті пані Кобилянська запропонувала спрямовувати кошти лише через управління охорони здоров’я.

Оренду платитимуть на рівних

Обидва комунальні підприємства “Управління майновим комплексом” та “Автобаза” Рівненської облради не звільнили від сплати оренди до обласного бюджету. Такого рішення дійшли депутати обласної ради на нещодавній сесії.

Микола Сорока взявся за перо

Нещодавно в “Острозькій академії” екс-губернатор РОДА Микола СОРОКА презентував видання - “Західноканадський збірник”. Книга є своєрідним літописом, у якому задекларовано важливі події з життя української діаспори Західної Канади. Вона охоплює значимі зрушення у суспільній, політичній, мистецькій сферах діяльності канадських українців.

Операція “Новорічна ялинка”

В області розпочався посилений контроль за хвойними насадженнями від самовільних рубок. Відтак у лісівників стартувала операція “Новорічна ялинка”. Рейдові групи шукатимуть браконьєрів не лише у лісі, а й робитимуть перевірки в місцях продажу новорічних ялинок, перевірятимуть документи на право їх реалізації.

Ноу-хау для сміття

У рамках проекту “Твердим побутовим відходам - нове життя” в Острозі планують ввести роздільне збирання сміття. Для цього міська влада придбала спеціальні кольорові пакети та контейнери для різного типу відходів, пресувальний верстат, дробильну установку і сміттєвоз. Відсортоване сміття віддаватимуть на переробку, деревину використовуватимуть у місцевих котельнях. На втілення проекту виділено 400 тисяч гривень.

24.12.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 24.12.2009p. 
На головну сторінку