Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №428 від 24.12.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Подія

Арсеній Яценюк відвідав Рівненщину

Арсеній Яценюк відвідав Рівненщину

Візит лідера “Фронту Змін” та кандидата на посаду президента України Арсенія Петровича Яценюка на Рівненщину викликав значну увагу місцевих журналістів. Дійсно, цікаво було подивитись наживо на політика, який став за останні кілька місяців головним об’єктом критики кількох потужних кандидатів на вищу посаду в державі. Автору особисто сам пан Яценюк сподобався. Спокійний інтелігентний молодий політик, який вміє чітко, хоча і досить жорстко формулювати свої наміри - Арсеній Яценюк має велике політичне майбутнє. Серед тем, які були висвітлені на прес-конференції в цю середу, зупинюсь на двох: роботі Верховної Ради та створенні Національного антикорупційного комітету.

Нинішній парламент, який вже розпочав новорічні канікули, Яценюк влучно назвав акціонерним товариством, або навіть хунтою. Верховна Рада в її нинішньому складі, на думку Арсенія Петровича, навіть і не розпочинала працювати. Для того, аби парламент знову почав займатися плідною роботою, потрібно, на думку керівника “Фронту Змін”, провести нові вибори за мажоритарною схемою. Поки цього не відбудеться, ні про яку повноцінну працю Верховної Ради говорити не можна.

Проблема тотальної корупції теж не може бути вирішена без серйозних законодавчих змін і без створення принципово нового органу - Національного антикорупційного комітету. Цей комітет, на думку Арсенія Петровича Яценюка, повинен стати незалежним, професійним та організованим на військових засадах органом, який буде безпосередньо підпорядкований президенту. Саме за умови створення такого комітету можна буде перейти від гри в боротьбу з корупцією до реального протистояння корупційнім схемам.

24.12.2009Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 24.12.2009p. 
На головну сторінку