Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №428 від 24.12.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Власна думка

Хто розбестив Ющенка?

Може хто пояснити пану Ющенку: питання - де бути завтра? - важливе для кожного українця поза тим, що думає стосовно цього пані Тимошенко. Бо сьогодні - після 5 років Ющенкового президентства - всі ми в глибокій дупі Європи. І коли якийсь ідіот скаже, що таку ж “перспективу в такій же послідовності” він бажає й на наступну п’ятирічку, то нехай він іде… голосувати за Ющенка.

Всі ми знаємо крилатий вислів, авторство котрого приписується Джонові Актону. Ну, про владу, що розбещує. І про абсолютну владу, що розбещує абсолютно. Ми знаємо також, що у президента Віктора Ющенка абсолютної влади не було ніколи. Власне, навіть наявну він роздавав спершу “любим друзям”, потім - Віктору “Сантехніку” Балозі, затим - Вірі “Віраванні” Улянченко. Але коли, - як політик в ранзі лідера нації, - він встиг розбеститися абсолютно? Чи хто розбестив його?

Зараз він їздить по країні з передвиборним туром і складається враження, що Ющенко певен: про те, що він черговий раз бовкне на черговому “збіговиську”, ніхто, крім як на цьому збіговиську, не довідається. У Вінниці, наприклад, йому було видіння: усі “демократичні кандидати” (зі своїми електоратами, природно) потягнуться гуртуватися довкола його абсолюту. І навіть нафантазував, коли почне переговори щодо цього об’єднання: “Думаю, дасть Бог, до Різдва, - бо це не варто починати надто рано”. Послухайте, ця людина чула коли-небудь слово “пізно”? Чи, звикнувши спізнюватися скрізь, вважає, що “вчасно” залежить винятково від його веління - абсолютного хотіння?

Найбільш паскудне в Ющенкові зразка 2009 року, - що він тримає народ (котрий, нагадаємо, підняв його на вершину влади) навіть не за дурня, а за завершеного ідіота в кінцевій стадії шизоїдного маразму. Сюсюкаючи за політичними лаштунками з іще одним абсолютним породженням політичного розбещення - Віктором Януковичем, - вклавши в очі навіть не надто думаючому виборцеві тисячу й один доказ передвиборної змови з ним, діючий президент останнім часом на людях почав демонструвати до лідера Партії регіонів, скажімо так, “застереження”. Але чомусь не з приводу того, що Янукович вкрав у держави резиденцію “Міжгір’я” і не з приводу, що той загарбав 30 тисяч гектарів мисливських угідь в Сухолуччі.

Ні. Там же, на Вінничині, Віктор Андрійович раптом згадав: “Віктор Федорович мені кілька разів розповідав про те, як сікача “завалив”, а для мене це - алергія” (усі-пусі, тендітний ти наш!). Він бо, як правдивий пасічник, виявляється, проти полювання. І він обіцяє прикрити в Україні цю паскудну розвагу, котра “не може мати підтримки в суспільстві”. Правда, повезло президентові, що у Вінниці живуть винятково добрі люди? Лихі ж бо неодмінно нагадали абсолютному склеротику, що закрити полювання в Україні мінімум на 10 років він обіцяв в 2005-у. А невгамовні, - все ж може бути, - могли кинути чимось у Ющенка, як у Берлусконі. Скажімо, макетом “Межигір’я”…

А ще Віктор Ющенко призвав членів виборчих комісій забезпечити чесні вибори й не намагатися фальсифікувати їхні результати. “Не міняйте завтрашній день на в’язницю”, - пригрозив президент, звертаючись до них. Чогось раптом згадався колега нашого президента Олександр Лукашенко, що бовкнув якось: “Коло годівниці, ім’я котрій “влада”, всі рохкають однаково - і “червоні”, і “білі”. Бо щодо “бандитам - тюрми!” ми від Ющенка вже чули в тому ж 2004-у, в тому ж 2005-у…

А сьогодні наш президент і кандидат у президенти моторошно лякає членів виборчкомів. Після того, як нагородив званням заслуженого юриста депутата від Партії регіонів Валерія Бондика. “За вагомий особистий внесок в розвиток правової держави, високий професіоналізм у захисті конституційних прав і свобод громадян”. У кого пам’ять перемкнуло на кшталт Ющенкової, нагадуємо: того самого Бондика, що в 2004-у був у складі ЦВК Сергія “Підрахуя” Ківалова й розділяв з ним всі звинувачення щодо фальсифікації виборів на користь Віктора Януковича. Це - як? У сенсі - як можна було дійти до такої абсолютної політичної розпусти?

Коли Віктора Андрійовича занесло в Чернівці, його понесло ще далі. “Президентом буду я. Будь-яка інша дорога, що її нам пропонує чи то Янукович, чи то Тимошенко, - це дорога в нікуди...” “Я поважаю одного, й іншого, й третього з кандидатів, але ми зараз говоримо про те, що український народ матиме перспективу тільки в такій послідовній системі вибору: національне відродження.., демократія.., членство в НАТО і Європейській Спільноті”.

Хто нам про це глаголить? Джордж Вашінгтон? Нельсон Мандела? Маргарет Тетчер? Чи людина, що за п’ять років не тільки не наблизила Україну до НАТО і ЄС (лише посіявши в умах керівництва Альянсу та Євроспільноти стійкий сумнів щодо України як держави, над котрою безкарно насміхаються і Росія, і Європа), але й остаточно дискредитувала сам напрямок? У Чернівцях же Віктор Ющенко замудрагелив тезу, буцімто Юлія Тимошенко брала участь в Помаранчевій революції виключно для того, аби... здобути владу: “Я пояснюю вам, для чого Юлія Володимирівна стояла у мене за спиною на Майдані! Бо для Юлії Володимирівни важлива одна тема - де бути завтра!”

Може, хто пояснить пану Ющенку: питання - де бути завтра? - важливе для кожного українця поза тим, що думає стосовно цього пані Тимошенко. Бо сьогодні - після 5 років Ющенкового президентства - всі ми в глибокій дупі Європи. І коли якийсь ідіот скаже, що таку ж “перспективу в такій же послідовності” він бажає й на наступну п’ятирічку, те нехай він іде… голосувати за Ющенка.

Адже дуже може бути, що особисто Віктор Андрійович красувався на Майдані не заради влади (Боже борони!), а винятково заради можливості поспілкуватися з народом. Добре, поспілкувався... То навіщо на черговий термін без мила пхатися? Клята влада (і не хотів - так от на Майдані змусили!) розбестила настільки? То підсуньте хто-небудь Ющенку Оноре де Бальзака. Може, натрапить у того на інший крилатий вислів: “Влада, над якою безкарно насміхаються, близька до загибелі”.

24.12.2009Лаврентій КЛЮЗ (Центр оперативного журналістського реагування)



Рівне-Ракурс №10 від 24.12.2009p. 
На головну сторінку