Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №430 від 05.01.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Без рецепта

Омолоджувальний овес

Овес - відомий лікарський засіб у народній медицині українців і багатьох народів світу. Приміром, Гіппократ радив пити відвар вівса замість чаю не лише хворим, а й здоровим людям, стверджує українське Інтернет-видання “Ваше здоров’я”. Вівсяний напій зміцнює нервову систему, поліпшує склад крові, обмін речовин.

Для настою потрібно використовувати неочищене і непротравлене зерно. Готують його так: 1 столову ложку вівса заливають 1 літром окропу. Настоюють у термосі протягом 12 годин. Після цього проціджують і вживають як чай.

У лікуванні низки захворювань овес є надзвичайно ефективним засобом.

Для очищення печінки.

У півтора літра води покласти срібний предмет і довести до кипіння. Предмет вийняти, а у воду засипати 150 г неочищеного вівса, поставити на маленький вогонь на 15 хвилин, настояти 2 години у теплому місці. Вживати протягом 10-15 днів тричі на день по 0,5 л. У період очистки вживати легку дієтичну їжу.

Проти безсоння.

Півкілограма вівса залити трьома літрами води і варити до напівготовності. Процідити і вживати по склянці, додаючи по чайній ложечці меду.

Проти бронхітів та запалення легень у дітей.

Склянку вівса промити й залити літром води. Уварювати впродовж години на маленькому вогні. Процідити і давати дітям пити з медом протягом дня кілька разів по півсклянки і на ніч. Щодня готувати свіжий настій.

“Еліксир життя”.

Три склянки вівса промити і залити трьома літрами води. Кип’ятити протягом 20 хвилин на слабкому вогні. Після цього каструлю закутують і настоюють її вміст цілу добу. Проціджують, додають 50 г меду, доводять до кипіння, охолоджують і ставлять у холодильник. Вживають відвар маленькими ковточками за півгодини до їди по 100-150 грамів протягом трьох тижнів. Оздоровлювальний та омолоджувальний курс можна проводити щосезону: зимою, весною, влітку та восени.

Рецепт для підтримання краси і здоров’я.

П’ять ложок подрібненого зерна вівса або вівсяної крупи заливають п’ятьма столовими ложками холодної води і настоюють протягом ночі. Зранку додають столову ложку вершків, меду за смаком, лісових чи волоських горіхів. Вживають на сніданок протягом місяця.

05.01.2010Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 05.01.2010p. 
На головну сторінку