Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №430 від 05.01.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Особистості

Олена Бондар: “Живу баскетболом”

Олена Бондар: “Живу баскетболом”

Нинішній сезон жіночий баскетбольний клуб “Сузір’я” розпочав у вищій лізі чемпіонату України.

Наразі рівнянки посідають друге місце у своїй підгрупі, поступаючись лише столичному “ТІМ-СКУФ”. Саме киянкам підопічні Валерія Жартуна і поступилися двічі.

Одним із лідерів цього амбіційного колективу є Олена БОНДАР (на фото). Про неї і йтиметься далі.

Займатися улюбленою тепер грою Оленка розпочала у п’ятому класі.

- До нас прийшов тренер і просто запитав, чи не бажає хтось займатися баскетболом. Він саме збирав команду для міжшкільних змагань. Тоді я вперше і вирішила спробувати себе у баскетболі, - розповідає спортсменка.

З тих часів спливло чимало води. Із початківця Олена Бондар виросла до кандидата в майстри спорту України, стала чемпіонкою країни у змаганнях серед спортсменів 1990-1991 років народження (2003 рік), здобула чимало особистих нагород, неодноразово була призером Всеукраїнської баскетбольної ліги. У колекції спортсменки чимало фотокарток із кращими баскетболістами України.

- Чи є якісь миті зі спортивного життя, якісь матчі, які особливо закарбувалися у пам’яті?

- Одним із пам’ятних моментів кар’єри став міжнародний баскетбольний турнір у Польщі. Це було у червні 2006 року. Тоді мене визнали кращим гравцем команди на змаганнях. А потім почався шлях до вершини українського баскетболу - клубу “Сузір’я”.

Щодо пам’ятних матчів, то згадати один конкретний поєдинок дуже важко. Надто багато їх було у моєму житті. Навіть важко порахувати.

- Ти згадала про злет БК “Сузір’я”. Як це було?

- У сезоні 2006-2007 наш клуб став переможцем Західного регіону Другої ліги чемпіонату України. Вже наступного року, в сезоні 2007-2008 БК “Сузір’я” став третім у Другій лізі. Сезоном пізніше, у 2008-2009 роках ми вже увійшли у топ-четвірку клубів першої ліги (третє місце). Саме тоді я отримала звання Кандидата в майстри спорту України.

Аби усього цього досягнути, вся команда та наш тренер дуже багато працювали. І от ми у вищій лізі.

- У кожному зіграному матчі ти є чи не найрезультативнішим гравцем команди. Відчуваєш себе лідером?

- Деякою мірою. На баскетбольному майданчику я зовсім інша, аніж у житті. У грі я агресивна, сильна духом, максимально націлена на результат. Іноді навіть провокатор. Бувають моменти, коли нічого не виходить, гра не клеїться, але й тоді намагаюся не опускати рук і боротися до кінця.

- Баскетбол - заняття не на все життя. Яким бачиш своє майбутнє?

- Навчаюся в університеті, здобуваю вищу освіту. У вільний час займаюся суддівством, працюю на матчах ВЮБЛ. Але я буду грати у баскетбол стільки, скільки зможу. Я просто живу цією грою.

- Які завдання стоять перед БК “Сузір’я” на сезон 2009-2010?

- Найголовніше - здобути перепустку до фіналу вищої ліги від нашої підгрупи. Завдання на фінал - боротися за призові місця чемпіонату. Буде дуже важко, але воно того варте. Якщо ми увійдемо у трійку призерів першості, то отримаємо звання майстрів спорту.

На момент написання матеріалу баскетбольний клуб “Сузір’я” саме повертався до Рівного після чергового тріумфу. Підопічні Валерія Жартуна в гостях, щоправда, без Олени Бондар, здолали команду із Хмельницького - 56:52 та 63:52.

05.01.2010Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 05.01.2010p. 
На головну сторінку