Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №430 від 05.01.2010p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Олас - якісне пальне

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Травень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Червень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30


#Традиції

Напередодні Різдва

Напередодні Різдва

На Святвечір має бути 12 пісних страв: кутя, вар, горох, капусняк, рибні страви, голубці, борщ, вареники, млинці, каша, пиріжки, гриби. Після вечері кутю та деякі інші страви не потрібно прибирати зі столу, а залишити для духів, які сідатимуть за Святу вечерю вдруге. Для них колись ставили також склянку води та клали чистий рушник.

Кутя буває ячмінна, пшенична чи рисова. (Рецепт традиційної куті читайте у попередньому числі “РР”). На прохання читачів даємо рецепти традиційних українських страв. Смачних та веселих свят!

Голубці під грибним соусом

Необхідні продукти: середня головка капусти (І,5 кг), 50 г сушених грибів, склянка рису, 100 г вершкового масла, 100 г маргарину, 2-3 цибулини, мелений перець, сіль. Соус: 2 склянки грибного відвару, 3/4 склянки сметани, чайна ложка борошна, сіль.

Спосіб приготування: гриби помийте в холодній воді і зваріть у трьох склянках води. Обсмажте в маргарині дрібно нарізану цибулю. Коли цибуля почне рум’янитися, додайте посічені гриби, запарений рис, посоліть і поперчіть. Виріжте з головки капусти качан так, щоб не розсипалися листки, покладіть її у каструлю з окропом і варіть на малому вогні до напівготовності. Розберіть головку на окремі листки. Якщо всередині листки виявляться твердими, вкиньте їх ще раз в окріп і закип’ятіть. Коли листки охолонуть, зріжте з них прожилки. На кожен листок (великі поділіть навпіл) покладіть начинку, загорніть з обох боків і легко скрутіть у рулетик. Голубці складіть у каструлю, дно якої вистеліть капустяними листками, посоліть, залийте окропом на чверть каструлі і варіть півтори-дві години на слабкому вогні (найкраще в духовці). Страва буде особливо смачною, якщо незадовго до готовності додати півсклянки сметани.

Риба заливна

Необхідні продукти: луска (чим більше, тим краще), на 1,5 кг риби брати луску з 3 кг риби, вода - 2,5 л, цибуля - 3 шт., моркви - 1 шт., перець - 5-6 горошин, сіль, петрушка - за смаком.

Спосіб приготування: беруть свіжу рибу (короп, судак) і очищають від луски. Луску промивають у холодній воді і варять на малому вогні 30 хвилин. Відціджують і луску викидають, а у відвар кладуть сіль, перець запашний, моркву і цибулю - варити 15 хвилин, потім кладуть порізану великими шматками рибу і ще варять 7-10 хвилин. Головне - не переварити! Розкладають рибу на тарілки, посипають петрушкою, додають відварену моркву і заливають рибним бульйоном. Застигає чудово і без желатину. Холодець прозорий і смачний.

Мариновані оселедці

Необхідні продукти: на 10 оселедців - 1столову ложку цукру, 2 столові ложки гірчиці, 8 столових ложок оцту, 2 столові ложки сметани, 1 столову ложку білих маринованих грибів, 2 огірки, 2 цибулини, 1/2 чайної ложки солі.

Спосіб приготування: оселедці вимочують у холодній воді, потрошать, відрізують голови, хвости і плавники. Потім промивають, знімають шкірку, вибирають кістки і, добре промивши, складають у банку. Молочко старанно розтирають з гірчицею, цукром і оцтом. До розтертої маси додають сметану, протирають її крізь сито, додають маринованих білих грибів, солі, нарізаних огірків, дрібно посіченої ріпчастої цибулі, добре перемішують, заливають цією підливою складені у банці оселедці, накривають цупким папером, добре зав’язують і ставлять у холодне місце на 4-5 годин.

05.01.2010


Переглядів: 7

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 865 від 14.06.2018p.
¤ 
Ковалець, чи Бакалов?

Ковалець, чи Бакалов?

Спортивний департамент футбольної команди Народного клубу «Верес» провів ряд переговорів зі спеціалістами, які розглядались, як кандидатури на посаду головного тренера. Були проведені переговори з екс...

¤ Ракурс здоров'я
Цілюща сила кропиви жалкої та глухої

Цілюща сила кропиви жалкої та глухої

Перед цілющими властивостями кропиви глухої та жалкої знімаємо капелюха

Кажуть, у старовину цілителі, побачивши кропиву, знімали головний убір і кланялися їй — дякували за здатність допомагати за багатьох хвороб. Зустріти цю рослину можна всюди, однак вона більше любить в...

¤ 
12 причин не поспішати викидати сміття

12 причин не поспішати викидати сміття

1. Шкірка від банана – чудово підгодує рослини. Під час пересаджування рослини додайте в горщик подрібнені шкірки – можна попередньо підсушені про запас. Шкірки дуже швидко перегнивають і підгодовують...

¤ 

Чоловік побив двох поліцейських

В ізоляторі тимчасового тримання перебуває 49-річний житель Острога, який сьомого червня завдав тілесні ушкодження двом поліцейським, під час виконання ними службових обов’язків. За цим фактом слідчі ...

¤ 
Олег Червонюк: «На Льонокомбінаті вже шиють джинси»

Олег Червонюк: «На Льонокомбінаті вже шиють джинси»

Шлях від ідеї до її втілення складний і потребує значних зусиль та клопіткої праці. Часто буває так, що перспективні ідеї так і залишаються в головах їх авторів. Однак, на рівненському Льонокомбінаті,...






Найпопулярніші 15 статей:

1. Чи все добре у рівненському «будівельному королівстві»? [862] (474)
2. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (423)
3. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (366)
4. Догляньте мене до смерті [278] (327)
5. Розклад руху автобусів [253] (300)
6. Папороть виганяє з дому чоловіків, а цибуля - негативну енергію [201] (277)
7. Моє місто - найкраще [427] (276)
8. Секс із мусульманином [271] (248)
9. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (243)
10. Стогін покотився яром [862] (223)
11. Гірше звіра… [861] (212)
12. Олександр Данильчук: «Проблемні питання в раді треба вирішувати до сесії» [862] (198)
13. Хто цього року отримав звання найспортивнішої сім’ї Рівненщини? [862] (194)
14. У Рівному двадцять шостий раз пройшли традиційні «Музейні гостини» [862] (194)
15. Що варто знати про штамбову малину: [862] (193)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Як збільшити врожай за допомогою дешевих ліків (117)
2. Хіба ми зустрічалися? (114)
3. Чоловік побив двох поліцейських (112)
4. Цілюща сила кропиви жалкої та глухої (111)
5. На Рокитнівщині втопилася школярка (107)
6. Олег Червонюк: «На Льонокомбінаті вже шиють джинси» (107)
7. Вбив через необережність (107)
8. Вкрав парфуми з прилавка кіоску (105)
9. Смерть «Короля рок-н-ролу» (104)
10. У Костополі автомобіль злетів у кювет (104)
11. Ковалець, чи Бакалов? (103)
12. Зірки-друзі: знаменитості, (103)
13. Олена Шоптенко народила: опубліковано перше фото після пологів (103)
14. 12 причин не поспішати викидати сміття (103)
15. Бійка закінчилася тяжкими тілесними ушкодженнями (102)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс