Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №431 від 14.01.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Зустріч

Тимошенко категорично відмовилася розмовляти в Криму російською мовою

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко не погодилася говорити російською мовою в Криму під час свого робочого візиту до автономії

На зустрічі з жителями села Піонерське і довколишніх сіл АРК, що відбулася 3 січня цього року, прихильники Партії регіонів кілька разів викрикнули вимогу до керівника уряду розмовляти російською. Юлія Тимошенко, звертаючись до них, заявила, що як Прем’єр-міністр України зобов’язана розмовляти українською і продовжила виступ державною мовою.

Раніше, перебуваючи з візитом на Львівщині, вона заявила, що категорично виступає проти надання російській мові статусу державної.

“Поки наша команда при владі, поки справжні патріоти-українці при владі, а я думаю, що це вже буде незмінним, ніколи в Україні ми не дамо навіть поставити питання про будь-яку іншу державну мову. Тільки українська раз і назавжди за будь-яких обставин”, - наголосила Тимошенко.

Лідер БЮТ нагадала, що нині на 81 відсоток освіта в Україні здійснюється українською мовою і підкреслила, що “навіть ті, хто сьогодні говорить про те, що російська мова повинна стати другою державною, своїх дітей навчають в українських школах”.

“Сьогодні українська мова абсолютно органічно стала модною. Запам’ятайте це слово - вона стала модною: її вивчають, нею розмовляють і навіть, якщо політики шумлять, країна піднялася дуже сильно й фундаментально в цьому відношенні”, - заявила Тимошенко.

Натомість лідер Партії регіонів і кандидат в Президенти Віктор Янукович наполягає на наданні російській мові статусу другої державної.

“Я зроблю все, щоб російська мова стала другою державною”, - заявив він, перебуваючи з візитом у Одеській області на початку вересня 2009 року.

Янукович також зауважив, що в цьому відрізняється від Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, яка запевнила, що не допустить надання будь-якій мові статусу державної, окрім української.

14.01.2010Микита КОЛІСНИЧЕНКО (інформогляд)



Рівне-Ракурс №10 від 14.01.2010p. 
На головну сторінку