Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №431 від 14.01.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Аналіз

Безглузді газові імпровізації Віктора Ющенка

Заяву Президента про втрату Україною контролю над ГТС вважають дурницею навіть в його Секретаріаті

Президент України Віктор Ющенко 5 січня зробив гучну заяву про, начебто, втрату Україною 70 відсотків газотранспортної системи. Глава держави звинуватив у цьому уряд. Намагаючись з’ясувати, наскільки правдивим є твердження Ющенка, кореспонденти агентства УНІАН звернулися, насамперед, до людей, які вважаються близькими до Секретаріату Президента. Що цікаво, в оточенні глави держави з ними відмовилися обговорювати цю тему, сказавши лише, що Президент висловився “умовно”, що його могли неправильно зрозуміти, і навіть не виключали, що він “сказав дурницю”.

Джерела інформагенції в НАК “Нафтогаз” назвали заяву Президента “чистим популізмом” і “теоретизуванням”. Не поділяють критичне бачення глави держави і експерти з енергетичних питань, опитані УНІАН. Вони вважають заяву Ющенка передвиборчою імпровізацією.

“Діюче законодавство не дозволяє нічого робити з нашою ГТС. Ми не брали в Росії жодних кредитів, нічого не заставляли, це неможливо з точки зору діючого законодавства. Українська ГТС не є заставленою. Немає жодних ризиків втрати магістральної труби”, - спростував заяви Президента член парламентського комітету з паливно-енергетичного комплексу Олександр Гудима. За його словами, такі заяви Президента можна пояснити лише підказками його технологів, що брехня чим жахливіша, тим краще.

Експерт з енергетичних питань Михайло Гончар також назвав ці заяви черговим передвиборчим викрутасом президентської команди, за яким нічого не стоїть. “Заява Президента про те, що 70 відсотків ГТС в чиїхось руках, викликає подив. Він мав би тоді сказати, які 70 відсотків, кому вони належать, коли вони відійшли з державної власності. Немає жодної ілюстрації цієї фрази. Тож це не більше, ніж черговий передвиборчий викрутас президентської команди”, - вважає Гончар.

На думку експерта, такі речі є абсолютно недоречними, оскільки за ними нічого не стоїть. “Подібна інформація, не підкріплена доказами, спрацьовує абсолютно протилежним чином, ніж на це розраховує Президент. Необґрунтована оцінка, яка лунає з вуст першої особи держави, лише породжує недовіру до такого керівника”, - заявив він.

14.01.2010За матеріалами УНІАН



Рівне-Ракурс №10 від 14.01.2010p. 
На головну сторінку