Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №226 від 09.02.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Підступна недуга

Холодова алергія

Як зменшити відчуття дискомфорту

У холодну пору року нагадує про себе ще один вид алергії - холодова кропивниця. Кропивниця - поширене алергічне захворювання шкіри, що викликається впливом зовнішніх (у тому числі й холодових) та внутрішніх (вогнища інфекції, інтоксикацїі) факторів.

Улюбленою локалізацією холодової алергії є місця, що безпосередньо контактують з навколишнім середовищем. Передусім, це - шкіра обличчя, рук, вух, слизова губ, шкіра ніг, а згодом і решта ділянок тіла.

Здебільшого появі висипань передує виражена сверблячка шкіри, відчуття болю або печії від дії холоду. Самі ж зміни схожі на аналогічні від опіку кропивою, коли раптово з’являються червоні плями або міхурці над поверхнею шкіри.

На холодову алергію частіше страждають люди із системними захворюваннями, гемолітичними анеміями, вторинними формами сифілісу. Серед дітей групу ризику складають особи з підвищеною схильністю до алергічних реакцій організму.

Лікування цієї недуги при виражених проявах обов’язково включає протиалергічні препарати, які не лише блокують алергічну реакцію в організмі, а й зменшують неприємні відчуття (сверблячку, набряк шкіри). Заспокійливий вплив на шкіру мають теплі ванни з відваром череди, ромашки, крохмалем.

Звичайно, тепер, у холодну пору, потрібно не допускати переохолодження і лікуватися за допомогою таблеток. А от з кінця весни - початку літа варто загартовуватися. Треба робити ванночки для рук і ніг, обливатися прохолодною водою, поступово знижуючи її температуру.

09.02.2006



Рівне-Ракурс №10 від 09.02.2006p. 
На головну сторінку