Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №431 від 14.01.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Після свята...

Що краще звечора, то гірше - зранку…

Що краще звечора, то гірше - зранку…

Якщо на наступний після свята день у вас просто дико болить голова, світ - немилий, сонячне світло “випалює” очі, ломить все тіло - сумнівів немає: у вас - похмілля. Звісно, що неприємностей можна було уникнути, адже зовсім необов’язково було так “набиратися.” Але все це було вчора, а сьогодні питання в тому, як позбутися цих неприємностей.

На жаль, зробити можна не так вже й багато. Похмілля найкраще лікується часом. Проте полегшити симптоми - головний біль, нудоту та слабкість - ми все-таки в змозі.

Пийте фруктовий сік - він містить фруктозу, що допомагає організму шв-и-дше спалювати алкоголь. Іншими словами, велика склянка апельсинового чи томатного соку допоможе прискорити виведення алкоголю, який на ранок усе ще залишається в організмі. Сік має бути натуральним, свіжовитиснутим, а не з пляшки чи пакета.

Їжте крекери і мед. Мед - концентроване джерело фруктози, діє так, як сік.

Прийміть болезаспокійливе. Головний біль - одна із неминучих ознак похмілля. Можна випити аспірин, ацетамінофен або ібупрофен, але не варто приймати щось більш сильнодіюче.

Жуйте кору. Кора верби - природна альтернатива, якщо ви віддаєте перевагу органічним болезаспокійливим засобам.

Випийте бульйон - із бульйонних кубиків або домашнього приготування. Він допоможе відновити сіль і калій, які втрачаються під час вживання алкоголю.

Відновіть запас води. Алкоголь викликає звезводнення клітин вашого організму. Якщо випити багато води перед тим, як лягти спати, то вранці це полегшить неприємні відчуття, викликані звезводненням.

Приймайте вітаміни комплексу В. Якщо підтримати свій організм таблеткою вітамінів комплексу В, це допоможе скоротити тривалість похмілля.

Випийте дві чашки кави. Кава звужує кровоносні судини, тобто, зменшує їх розбухнення, яке викликає головний біль. Але не зловживайте кавою!

Поїжте як слід. Якщо, звичайно, зможете. Збалансована їжа відновить втрачені поживні речовини. Але їжа має бути легкою, нежирною і не смаженою.

Розсіл із огірків, сік квашеної капусти тощо - за рахунок великої концентрації солей не тільки поповнять їх дефіцит, а й до-поможуть втримати воду у крові.

Збити 1 сире яйце, розмішати з 1 столовою ложкою оцту, додати сіль та перець. Швидко випити.

Розмішати 2 столові ложки касторової олії в 1 склянці гарячого молока. Охолодити і повільно випити.

Звісно, що вживати усіх цих заходів разом не потрібно. Обирайте те, що прийнятне для вас і залежно від наявних у вас вдома інгредієнтів.

14.01.2010



Рівне-Ракурс №10 від 14.01.2010p. 
На головну сторінку