Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №226 від 09.02.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Високі гості

Тимошенко запропонувала Ющенкові та Морозу

Тимошенко запропонувала Ющенкові та Морозу

поставити підписи під зобов'язанням, що не створюватимуть коаліції з Януковичем

Хто та що з опонентів БЮТу не говорив би про її лідера, як не намагався б обмовити її чи принизити, однаково не заперечить неабияку любов до Юлії Тимошенко з боку чималої частки простого народу. Принаймні, тільки їй з числа відомих українських політиків вдалося під час відвідин Рівненщини зібрати велелюдні майдани своїх прихильників у Рівному та Дубно. До того ж, слід зауважити, що народна улюблениця не розчарувала своїх симпатиків, які протримали її на трибуні значно більше запланованого часу.

Як завжди, Юлія Тимошенко зачарувала своєю невичерпною енергійністю та невдаваною щирістю. До того ж, відверто говорила не те, що, можливо, хотіли б від неї почути, а «гірку правду», котра проливала світло на багато потаємних, прихованих речей. Звісно, особливу увагу в своїх виступах відвела газовій проблемі, котра здатна поставити Україну в повну залежність від Росії.

Рівень зради національних інтересів значно глибший, ніж передбачали

- Як свідчать документи, 4 січня була підписана не одна угода, а шість-сім угод, які трималися в повній таємниці, - з ними не були ознайомлені навіть члени Уряду, - заявила Юлія Тимошенко. - Зараз стало очевидно, що рівень здачі національних інтересів значно глибший, ніж ми передбачали.

За її словами, найбільшою проблемою є передача, за цими угодами, на 25 років права транзиту газу через Україну за ціною вдвічі нижчою за ринкову, при тому, що частина транзиту взагалі зафіксована по старій ціні, незважаючи на тариф 230 доларів за кубометр газу.

- Отже, на 25 років свідомо був зданий транзит газу, і свідомо була підписана монопольна, неринкова найвища ціна на газ, - зауважила пані Тимошенко. - Крім того, на 25 років ми віддали таку послугу, як збереження газу в наших сховищах, за ціною вдесятеро нижче за ринкову: 2,25 долара за тисячу кубометрів, при світовій ціні 20-25 доларів.

Пані Юлія також зазначила, що спільне підприємство, створене на базі цих документів, не є самостійним проектом.

- Це останній штрих у системі управління українськими газовими ринками Росією. Якщо наші стратегічні підприємства продаватимуть газ за найвищими цінами в Європі, вони будуть змушені накопичувати борги або зупиняти виробництво. Так зміна власника підприємства через банкрутство стане реальністю», - пояснила екс-прем'єр. Вона додала, що це навіть не імовірність, а «стовідсотково відпрацьована технологія».

Ще одна система управління Україною, крім боргової залежності, за словами лідера БЮТу, - це дефіцит газу. Як вона твердить, Україна втратила від 20 до 30 мільярдів кубометрів газу внаслідок підписаних угод.

Лідер БЮТ не втрачає надії на розв'язання газової проблеми

- На якомусь етапі українські чиновники стали залежними, керованими, на них з'явилися важелі впливу. Незважаючи на демарші багатьох міністрів, на колосальний негативний шар інформації в західній пресі, на негативні оцінки західних експертів, депутатів Європарламенту - незважаючи на все це, люди здають і здають щодня національні інтереси, - розповіла Юлія Тимошенко. На її думку, можливість скасувати ці домовленості після виборів стає дедалі меншою. «Коли була тільки одна угода, ми знали, що робити. Але зараз виросла ціла снігова лавина цих угод, підписаних невідомо коли, ким і як, - зазначила Юлія Тимошенко. - Назад буде важко повертатись, але я не втрачаю на це надії».

Газові угоди треба скасовувати в українських судах

Втім, зростання ціни на газ, за словами Юлія Тимошенко, спричинило підвищення ціни на продукти харчування і подорожчання іншої продукції. «Весь виробничий ланцюжок залежить від цін на газ - я вже місяць про це розповідаю. А тепер вже і на комунальні послуги, і на продукти харчування підвищується ціна», - пояснила лідер БЮТу. Щоб запобігти подальшому зростанню цін, необхідно, як твердить Юлія Володимирівна, «терміново зупиняти газові угоди і повертатися до старих домовленостей, які давали Україні гарантований газ до 2010 року». Щоправда, вона також вважає, що нинішня урядова команда не здатна цього зробити, бо «коли приймали рішення про газові угоди, урядовці вже були залежні». «Потрібно йти в українські суди, - заявила Юлія Тимошенко, - скасовувати цю «макулатуру» та спокійно споживати газ згідно зі старими угодами».

БЮТ запропонував Президентові, «Нашій Україні» та СПУ договір

До речі, Юлія Тимошенко до Рівного приїхала, якщо можна так сказати, не з порожніми руками. Саме на прес-конференції в Рівному 6 лютого лідер БЮТу оприлюднила проект договору про створення коаліції після парламентських виборів, який пропонується підписати БЮТу, «Нашій Україні», СПУ та Віктору Ющенку. Між іншим, того ж дня документ передано в штаб «Нашої України» та особисто Президенту.

За словами Тимошенко, в договорі перераховано принципи, «про які говорили на Майдані під час Помаранчевої революції, за які люди вийшли на вулицю й отримали нову владу».

Щодо змісту проекту угоди, то у першому пункті, за словами Тимошенко, учасники коаліції визнають виняткову актуальність проблеми корупції в Україні та потребу викорінити «не лише ту корупцію, що залишилася у спадщину від старої влади, а й ту, яка сьогодні руйнує нове життя України, в тому числі й у таких фундаментальних газових капітуляціях». Газові угоди, «що зруйнували стабільність української енергосистеми» пропонується скасувати.

Документом передбачено розслідування злочинів Леоніда Кучми

В угоді пропонується також забезпечити відокремлення бізнесу від влади, повернути в державну власність незаконно приватизовані стратегічні об'єкти. Сторони, котрі підпишуть документ, мають відмовитися від використання адмінресурсу та брудних виборчих технологій.

За словами Юлії Тимошенко, учасники коаліції зобов'язуються притягти до відповідальності винних у фальсифікації результатів президентських виборів 2004 року та тих, хто поширював і популяризував ідеї сепаратизму, запроваджував репресії щодо ЗМІ. До речі, вимога розслідувати справу Ґонґадзе й назвати замовників його вбивства виписана в договорі окремим пунктом. Разом з тим, документ зобов'язує підписантів розслідувати в повному обсязі злочини, скоєні екс-президентом Леонідом Кучмою та його оточенням. «Це ненормально, коли людина за десять років обібрала Україну на користь своїх кумів і сватів, а зараз живе на державній дачі за державний рахунок», - зауважила Тимошенко.

Озвучуючи вимогу скасувати недоторканість депутатів усіх рівнів, лідерка БЮТу заявила, що її політична сила наполягає на тому, щоб у парламенті вже сьогодні поставили на голосування це питання. Проект угоди зобов'язує її учасників утриматись від консультацій про кулуарний розподіл посад. На думку представників Блоку Юлії Тимошенко, такі переговори мають вестися тільки після парламентських виборів, «коли народ скаже своє слово».

Посаду прем'єра слід віддати лідеру виборчих перегонів з «помаранчевого» табору«Щоб не було інсинуацій на тему того, хто стане наступним Прем'єр-міністром, ми пропонуємо таке положення: яка політична сила займе перше місце в «помаранчевому» таборі - та й матиме право висувати свою кандидатуру на цю посаду», - заявила Тимошенко.

Натомість, окремим пунктом у проекті договору стоїть зобов'язання про нестворення коаліції з Віктором Януковичем. «Я готова публічно поставити свій підпис і запевнити, що за моєї участі такої коаліції ніколи не буде створено, до цього мене не підштовхнуть жодні обставини. Хочеться, щоб і Віктор Андрійович Ющенко, і Олександр Олександрович Мороз теж поставили свої підписи під цим зобов'язанням», - зауважила Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко перша серед сучасних українських політиків сіла на трон

У рамках поїздки на Рівненщину лідерка БЮТу відвідала старовинний Дубенський замок. Жителі міста, котрі зустріли її хлібом-сіллю і супроводжували під час екскурсії, запросили екс-прем'єра сісти на трон князів Острозьких. Варто зауважити, що досі ніхто з сучасних українських політиків не сідав на нього. Отож, встаючи з трону, Юлія Тимошенко сказала, що відчула велику відповідальність за країну, сидячи на місці давніх князів.

Після відвідин Свято-Миколаївської церкви Юлія Володимирівна виступила на багатолюдному мітингу перед жителями Дубенського, Радивилівського та Демидівського районів.

09.02.2006Василь БУСЬКО


Переглядів: 1010

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21067)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17208)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14464)
• Допомога під час карантину [967] (14379)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14223)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14032)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13877)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13859)
• Живи до ста! [965] (13849)
• Бюджет і ми… [965] (13784)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13776)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13655)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13566)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13564)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13503)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13115)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13097)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (757)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (85)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (78)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (77)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (75)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (75)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (73)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (73)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (72)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (72)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (68)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (66)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"