Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №433 від 27.01.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#А ви чули?

На вибори, як на роботу

Внесли зміни до Порядку оплати праці членів виборчих комісій з виборів Президента України (Постанова ЦВК від 16.01.2010 №102).

Відтепер виконання обов’язків члена виборчкому з оплатою праці в комісії безробітною особою належить до видів оплачуваних громадських робіт і не є підставою для позбавлення її статусу безробітного.

Позбуваємося реклами

12 заяв від рекламорозповсюджувачів протягом січня надійшло до органів місцевого самоврядування щодо анулювання дозволів на розміщення зовнішньої реклами у Рівному. Після демонтажу рекламних конструкцій “відмовники” зобов’язані відновити стан твердого покриття та трав’яного покрову навколо колишніх білбордів.

Земляку дали дворянську грамоту

Днями на Рівненщині з’явився дворянин - ним став відомий культурно-публічний діяч нашого краю Олександр Смик. Йому вручили Шляхетсько - Дворянську грамоту.

Цей титул означає надання довічного дворянства з подальшим присвоєнням титулу та занесенням до Всеукраїнського реєстру дворян. Сам новоспечений дворянин, який останні кілька років мешкає на Тер-нопільщині, оцінив своє нове звання як доказ переходу українців “від меншовартості до самодостатності”.

Верховний Суд постановив

Верховний Суд України визнав винною в отриманні хабара суддю Березнівського райсуду Рівненської області. Суддя пообіцяла звільнити підсудного від покарання з випробувальним терміном після отримання талонів на автомобільне пальне. Це 24 вересня 2007 року задокументували працівники СБУ і прокуратури Рівненської області. Під час затримання суддя намагалася проковтнути талони на пальне. Їй це майже вдалося.

Фіктивні ремонти комунальників

Майже 1,5 мільйона гривень розікрали службові особи одного з комунальних підприємств області. Цей факт викрили співробітники податкової міліції Рівненщини.

Було встановлено, що частина коштів, які надходили на рахунки підприємства протягом 2007-2009 років, як плата за надання послуг, перераховувалася на рахунки суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності. Ремонтні роботи та постачання товарно-матеріальних цінностей не здійснювалися.

Спадщину оподатковують

У 2009 році до Державної податкової інспекції у м.Рівне 539 громадян подали декларації про отримані доходи у вигляді успадкованого майна. З 9,4 мільйона гривень задекларованого доходу до бюджету надійшло 470,4 тисячі гривень податку.

27.01.2010



Рівне-Ракурс №10 від 27.01.2010p. 
На головну сторінку