Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №433 від 27.01.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Нас відзначили у Боснії

Український документальний фільм “2033 кілометри від Ейфелевої вежі”, який розповідає про будні села Острівськ Рівненської області, отримав бронзову медаль на Міжнародному фестивалі документальних фільмів у Боснії.

У картині йдеться про теми Чорнобилю, проблеми з робочими місцями, духовне життя селян.

Знов без світла

У ніч з 24 на 25 січня через сильний мороз та спрацювання систем аварійного захисту повністю або частково залишилися без електропостачання близько 30 населених пунктів Рівненської області. Найбільше постраждали Рівненський та Березнівський райони.

Для відновлення електропостачання працюють всі бригади Рівнеенерго.

Допомагають, як можуть

Більше восьми тисячам людей, які перебувають на обліку у центрах зайнятості Рівненщини, протягом минулого року надали можливість заробити та допомогти немічним людям.

Безробітні брали участь в оплачуваних громадських роботах. Роботи організовувалися за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України та за кошти працедавців. Робота була різноплановою: починаючи від підсобної роботи у лікарнях, клубах та стадіонах, закінчуючи догляданням людей похилого віку.

Музей УПА

Мешканці села Базальтове Костопільського району звернулися в обласну раду з проханням відкрити музей Повстанської Слави недалеко від села, в урочищі “Вирійки”. Вибір місця не випадковий: у роки війни в урочищі знаходилася кінна сотня УПА. На цьому місці збереглася криївка, в якій ховалися вояки-повстанці.

У дитсадках слухатимуть класику

Нещодавно голова Фонду “Справедлива країна” Микола Томенко подарував освітянам Рівненщини 400 комплектів

аудіо-дисків “Слуханка для української малечі”. Майже 40 таких комплектів він особисто передав завідувачам усіх дитячих дошкільних закладів Рівного. Решту “Слуханок” розвезуть в кожен район - в усі дитячі садки області.

До комплекту входять два аудіо-диски: на першому вміщено 20 найвідоміших українських казок та казок народів світу, другий диск - це музичне зібрання з дитячих танцювальних пісень, веснянок, купальських пісень, колядок та щедрівок, колискових, а також лічилок та ігор для малечі у виконанні кращих дитячих колективів та відомих українських артистів.

Передовики з народжуваності

За останні два роки Рівненська область за рівнем народжуваності займає одне з перших місць. За 2009 рік на Рівненщині народилося 17544 немовляти, - це на 455 немовлят більше, ніж у 2008 році.

В області зафіксовано природний приріст населення (перевага числа народжених над числом померлих) - 2129 осіб. А число сімей, у яких у цьогоріч народилося шість і більше дітей - 745.

27.01.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 27.01.2010p. 
На головну сторінку