Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №433 від 27.01.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Бабусин рецепт

Яйця та черв’яки з пудрою -ліки від катаракти

Допомагає долати катаракту мокрець, з якого готують чай, додають у суп, роблять салати, а також прикладають до очей у вигляді аплікацій. Також тут помічними є корисні властивості кропу запашного, фенхеля, гісопу, нагідок, подорожника, полину гіркого, очанки.

Очанка не лише допомагає у разі катаракти, а й лікує глаукому. Її застосовують тоді, коли є хмарки в очах, чорні мушки літають перед очима або затемнення.

Давній рецепт. Свіже яйце добової давності від домашньої курки варили на слабкому вогні 20 хв., чистили, потім зрізали верхівку, видаляли весь жовток. Внутрішню порожнину білка промивали від залишків жовтка перевареною водою. Потім засипали порожнину цукровою пудрою, накривали зрізаною кришечкою і вертикально ставили в духовку або піч - на слабкий дух - до повного розчинення цукру. Коли пудра розчинялася, цією рідиною закапували очі по 1 краплі один раз на ніч. Зберігати такі ліки можна 2-3 дні в холодильнику. Але кожні 2-3 дні треба готувати нову порцію.

Східний рецепт прийшов до нас від китайців та корейців. Після першого весняного дощу збирали дощових черв’яків, щойно вони виповзуть. Клали в банку, заливали дистильованою водою і тримали не менше 4 годин. Потім засипали цукровою пудрою і витримували в духовці чи печі 3-4 години. Черв’яків викидали, сироп проціджували й використовували для лікування катаракти - закапували в очі по одній краплі перед сном.

27.01.2010Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 27.01.2010p. 
На головну сторінку