Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №434 від 04.02.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Увага!

Негода ніяк не вгодить

Негода ніяк не вгодить

Через сильні морози у Рівному та області суттєво збільшилася кількість споживання електроенергії. Люди намагаються під’єднати до мережі щоразу більше обігрівальних приладів. А між тим, бажання зігрітися не лише погіршує напругу та сприяє її перепадам, але й подекуди спричиняє аварійні відключення.

“Мережі, які залишили нам у спадок радянські часи, не розраховані на ту потужність, яку диктує сучасний світ зі своїми новітніми технічними приладами. Тож найголовнішою проблемою сьогодення залишається безвідповідальне ставлення людей до споживання електроенергії”, - наголошує голова правління ЗАТ “Ей-і-Ес Рівнеенерго” Вадим КУХТІЙ (на фото).

Ще однією “скалкою” для працівників підприємства є внутрішньобудинкові мережі. Найчастіше саме вони не витримують надмірного навантаження і виходять з ладу. Але за це вже відповідають працівники іншої установи. “За експлуатацію зазначених ділянок відповідальність несуть ЖЕКи та товариства співвласників. У свою чергу Рівнеенерго завжди вчасно оплачує їм ремонт та утримання цих мереж. Тож всі питання лише до них”, - пояснює пан Кухтій.

Попри все, у компанії ЗАТ “Ей-і-Ес Рівнеенерго” віднайшли спосіб, як покращити якість напруги в оселях рівнян. Для цього тим, хто споживає більше електроенергії, ніж йому дозволяють технічні умови, встановлюватимуть обмежувач потужності електроенергії (на фото). “Це обладнання автоматично вимикатиме електрику, якщо споживач використав більшу потужність”, - пояснює Вадим Юрійович.

А наразі працівники підприємства звертаються до рівнян з проханням обмежити одночасне використання потужних побутових приладів взимку, особливо в години максимального навантаження - з 8 до 10 ранку та з 18 до 20 години вечора.

04.02.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 04.02.2010p. 
На головну сторінку