Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №434 від 04.02.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Людський вимір

Діти допомагають дітям

Чому у хвороби ВІЛ/СНІД нерідко “дитяче обличчя”, пояснює психолог Рівненського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Світлана ПАВЛЮК:

- Переважно діти інфікуються від матері під час вагітності, пологів, а також при вигодовуванні грудним молоком. Тому саме вони стають жертвами легковажної та хибної поведінки своїх батьків. Ставлення до цих дітей - це випробовування нашої порядності, освіченості та загальної культури.

За даними статистики, на диспансерному обліку в Рівненській області перебуває восьмеро дітей, з них у шістьох - підтверджений діагноз СНІД, одна дитина має ВІЛ-позитивний статус. На превеликий жаль, уже цього року одна дитина померла від СНІДу.

Нещодавно у Колоденській ЗОШ 1-3 ступенів провели зворушливу благодійну акцію, приурочену Дню порозуміння з ВІЛ-інфікованими людьми. За ініціативою вчителя основ здоров’я Мичко І.А. школярі зібрали кошти для ВІЛ-інфікованих дітей. Адміністрація школи звернулася до головного лікаря Рівненського ОЦПБ зі СНІДом Олени Гандзюк з пропозицією закупити на зібрані кошти м’які іграшки та солодощі для ВІЛ-інфікованих дітей, які знаходяться на диспансерному обліку у СНІД Центрі. Ці подарунки працівники центру роздали хворим дітям до новорічних та різдвяних свят.

Від нас - велика подяка і вчителеві, і учням за їхню чуйність та доброту.

04.02.2010Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 04.02.2010p. 
На головну сторінку