Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №436 від 18.02.2010p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Олас - якісне пальне

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Травень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Червень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30


#Нові стандарти

У ковбасі буде м’ясо

У ковбасі буде м’ясо

З січня в Україні почали діяти єдині державні стандарти щодо виготовлення м’ясної продукції. Відтепер у виробах має з’явитися м’ясо.

За новими правилами, ковбаса вищого ґатунку має містити 100 відсотків м’яса, варені ковбаси - 100 відсотків м’яса вищого сорту і ніяких інших видів сировини. Ковбаса першого сорту - 70 відсотків м’яса, допускаються білковий стабілізатор, білкові, соєві, молочні препарати, крупи та крохмаль. Для другого сорту потрібно не менше 60 відсотків м’яса. Напівкопчені ковбаси вищого сорту також на 100 відсотків мають складатися з м’яса: яловичини або свинини першого гатунку. Не дозволено борошно, крохмаль тощо. Для виготовлення першого сорту допускається застосування до 10 відсотків пшеничного борошна чи сої, решта 90 відсотків - м’ясо.

Раніше виробники також повинні були виробляти ковбасні товари згідно зі встановленою, радянською, рецептурою. Однак деякі з них зрозуміли, що, деформуючи назву виробу, або додаючи до неї словесний префікс, отримують можливість по-своєму сформувати рецептуру. Так поряд із відомими назвами: “Лікарська”, “Московська” тощо з’явилися: “Лікарська нова”, “Екстра”, “Люкс”. Сьогодні ж законодавство забороняє виробникам встановлювати власні назви, до того вироби виготовлялися по єдиному встановленому стандарту.

Тож відтепер, купуючи ковбасні продукти, звертайте увагу на їх склад та строк зберігання, які за новими стандартами мають бути зазначені на упаковці. Тим, хто віддає перевагу вареним ковбасам, варто знати, що у таких виробах вищого ґатунку не допускається вміст крохмалю, а у сосисках, сардельках та варених ковбасах першого, другого та третього сорту - крохмаль має бути у межах від 3 до 5 відсотків. З харчових добавок дозволені лише нітрит натрію, фосфати, аскорбінова кислота та аскорбінат натрію.

Окремо слід сказати про строки придатності варених ковбас. Для виробів вищого ґатунку він становить 72 години, першого і другого сортів - не більше 48 годин, а 3-го сорту - не більше 24 годин з моменту закінчення технологічного процесу.

Сьогоднішня “Московська” має виготовлялися без застосування домішок і на 75 відсотків складатися із яловичини вищого ґатунку та на 25 відсотків - хребтового шпику.

Постає питання: якщо ціновий діапазон вчорашніх м’ясних виробів коливався від 30 до 150 гривень, при цьому деякі продукти складалися переважно із сої та обрізків, то скільки коштуватимуть вони після набуття чинності державних стандартів? Відповідь рівняни незабаром побачать на власні очі на продуктових рядах.

18.02.2010Любов РОМАНЮК


Переглядів: 8

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 865 від 14.06.2018p.
¤ 
Ковалець, чи Бакалов?

Ковалець, чи Бакалов?

Спортивний департамент футбольної команди Народного клубу «Верес» провів ряд переговорів зі спеціалістами, які розглядались, як кандидатури на посаду головного тренера. Були проведені переговори з екс...

¤ Ракурс здоров'я
Цілюща сила кропиви жалкої та глухої

Цілюща сила кропиви жалкої та глухої

Перед цілющими властивостями кропиви глухої та жалкої знімаємо капелюха

Кажуть, у старовину цілителі, побачивши кропиву, знімали головний убір і кланялися їй — дякували за здатність допомагати за багатьох хвороб. Зустріти цю рослину можна всюди, однак вона більше любить в...

¤ 
12 причин не поспішати викидати сміття

12 причин не поспішати викидати сміття

1. Шкірка від банана – чудово підгодує рослини. Під час пересаджування рослини додайте в горщик подрібнені шкірки – можна попередньо підсушені про запас. Шкірки дуже швидко перегнивають і підгодовують...

¤ 

Чоловік побив двох поліцейських

В ізоляторі тимчасового тримання перебуває 49-річний житель Острога, який сьомого червня завдав тілесні ушкодження двом поліцейським, під час виконання ними службових обов’язків. За цим фактом слідчі ...

¤ 
Олег Червонюк: «На Льонокомбінаті вже шиють джинси»

Олег Червонюк: «На Льонокомбінаті вже шиють джинси»

Шлях від ідеї до її втілення складний і потребує значних зусиль та клопіткої праці. Часто буває так, що перспективні ідеї так і залишаються в головах їх авторів. Однак, на рівненському Льонокомбінаті,...






Найпопулярніші 15 статей:

1. Чи все добре у рівненському «будівельному королівстві»? [862] (472)
2. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (420)
3. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (361)
4. Догляньте мене до смерті [278] (324)
5. Розклад руху автобусів [253] (298)
6. Папороть виганяє з дому чоловіків, а цибуля - негативну енергію [201] (276)
7. Моє місто - найкраще [427] (275)
8. Секс із мусульманином [271] (244)
9. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (242)
10. Стогін покотився яром [862] (220)
11. Гірше звіра… [861] (210)
12. Олександр Данильчук: «Проблемні питання в раді треба вирішувати до сесії» [862] (197)
13. У Рівному двадцять шостий раз пройшли традиційні «Музейні гостини» [862] (193)
14. Хто цього року отримав звання найспортивнішої сім’ї Рівненщини? [862] (192)
15. Що варто знати про штамбову малину: [862] (192)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Як збільшити врожай за допомогою дешевих ліків (114)
2. Чоловік побив двох поліцейських (111)
3. Хіба ми зустрічалися? (111)
4. Цілюща сила кропиви жалкої та глухої (108)
5. Олег Червонюк: «На Льонокомбінаті вже шиють джинси» (106)
6. На Рокитнівщині втопилася школярка (105)
7. Вбив через необережність (105)
8. Вкрав парфуми з прилавка кіоску (103)
9. У Костополі автомобіль злетів у кювет (102)
10. 12 причин не поспішати викидати сміття (102)
11. Ковалець, чи Бакалов? (101)
12. Зірки-друзі: знаменитості, (101)
13. Олена Шоптенко народила: опубліковано перше фото після пологів (101)
14. Бійка закінчилася тяжкими тілесними ушкодженнями (100)
15. Смерть «Короля рок-н-ролу» (100)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс