Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №436 від 18.02.2010p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Жовтень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


¤ Нові стандарти

У ковбасі буде м’ясо

У ковбасі буде м’ясо

З січня в Україні почали діяти єдині державні стандарти щодо виготовлення м’ясної продукції. Відтепер у виробах має з’явитися м’ясо.

За новими правилами, ковбаса вищого ґатунку має містити 100 відсотків м’яса, варені ковбаси - 100 відсотків м’яса вищого сорту і ніяких інших видів сировини. Ковбаса першого сорту - 70 відсотків м’яса, допускаються білковий стабілізатор, білкові, соєві, молочні препарати, крупи та крохмаль. Для другого сорту потрібно не менше 60 відсотків м’яса. Напівкопчені ковбаси вищого сорту також на 100 відсотків мають складатися з м’яса: яловичини або свинини першого гатунку. Не дозволено борошно, крохмаль тощо. Для виготовлення першого сорту допускається застосування до 10 відсотків пшеничного борошна чи сої, решта 90 відсотків - м’ясо.

Раніше виробники також повинні були виробляти ковбасні товари згідно зі встановленою, радянською, рецептурою. Однак деякі з них зрозуміли, що, деформуючи назву виробу, або додаючи до неї словесний префікс, отримують можливість по-своєму сформувати рецептуру. Так поряд із відомими назвами: “Лікарська”, “Московська” тощо з’явилися: “Лікарська нова”, “Екстра”, “Люкс”. Сьогодні ж законодавство забороняє виробникам встановлювати власні назви, до того вироби виготовлялися по єдиному встановленому стандарту.

Тож відтепер, купуючи ковбасні продукти, звертайте увагу на їх склад та строк зберігання, які за новими стандартами мають бути зазначені на упаковці. Тим, хто віддає перевагу вареним ковбасам, варто знати, що у таких виробах вищого ґатунку не допускається вміст крохмалю, а у сосисках, сардельках та варених ковбасах першого, другого та третього сорту - крохмаль має бути у межах від 3 до 5 відсотків. З харчових добавок дозволені лише нітрит натрію, фосфати, аскорбінова кислота та аскорбінат натрію.

Окремо слід сказати про строки придатності варених ковбас. Для виробів вищого ґатунку він становить 72 години, першого і другого сортів - не більше 48 годин, а 3-го сорту - не більше 24 годин з моменту закінчення технологічного процесу.

Сьогоднішня “Московська” має виготовлялися без застосування домішок і на 75 відсотків складатися із яловичини вищого ґатунку та на 25 відсотків - хребтового шпику.

Постає питання: якщо ціновий діапазон вчорашніх м’ясних виробів коливався від 30 до 150 гривень, при цьому деякі продукти складалися переважно із сої та обрізків, то скільки коштуватимуть вони після набуття чинності державних стандартів? Відповідь рівняни незабаром побачать на власні очі на продуктових рядах.

18.02.2010Любов РОМАНЮК


Переглядів: 681

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 832 від 19.10.2017p.
¤ 
«Верес» та «Маріуполь» знову грають унічию

«Верес» та «Маріуполь» знову грають унічию

Свій третій поспіль особистий поєдинок «Верес» та «Маріуполь» звели унічию. Рівняни вели у рахунку, втім маріупольці, навіть граючи у меншості, знайшли у собі сили відігратися....

¤ 
Волянюк та Ланко - в еліт-раунді кубка УЄФА!

Волянюк та Ланко - в еліт-раунді кубка УЄФА!

Екс-гравці «Кардиналу-Рівне» Михайло Волянюк та Євген Ланко у складі херсонського «Продексіма» пробилися до елітного раунду розіграшу Кубка УЄФА. У заключному поєдинку квартету 3 основного раунду «Про...

¤ Будьте в курсі
Що рівнянам потрібно знати про медичну реформу

Що рівнянам потрібно знати про медичну реформу

Верховна Рада поточного тижня розглядатиме урядовий законопроект щодо медичної реформи. Його ухвалення призведе до системних змін в охороні здоров’я та забезпечить надання кожному громадянину країни я...

¤ 
Мер Дубна прокоментував мільйонний бюджет пишного відкриття пам’ятника

Мер Дубна прокоментував мільйонний бюджет пишного відкриття пам’ятника

Хто заплатив за помпезне свято у Дубні, дорогих зірок та величезну сцену....

¤ 
Сергій Пелешок про розвиток трекових гонок в Україні

Сергій Пелешок про розвиток трекових гонок в Україні

15 жовтня 2017 року на стадіоні технічних видів спорту «Мототрек» у Рівному відбувся 5-й етап Чемпіонату України «Автоспідвей-2017» з трекових гонок особистого заліку. Організатором гонок є голова пр...

¤ 
Басейн, якому немає аналогів, будуватимуть у Сарнах

Басейн, якому немає аналогів, будуватимуть у Сарнах

У Сарнах, що на Рівненщині, з’явиться надсучасний басейн, якому немає аналогів на лише в нашій області, а й далеко за її межами. У соцмережах майбутню будівлю вже охрестили «найкрутішою» на Поліссі, п...






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (21260)
2. Розклад руху автобусів [253] (19382)
3. Моє місто - найкраще [427] (15650)
4. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (10944)
5. Скрегіт зубами посеред ночі [312] (10719)
6. Догляньте мене до смерті [278] (10673)
7. Коли розпочинати садити городину [599] (10316)
8. Не я б’ю, верба б’є За тиждень - Великдень! [235] (8930)
9. Душ для всіх [432] (8058)
10. Приваблюють і відлякують привиди Тараканівського форту [419] (7988)
11. Кульова блискавка: феномен, який не розгадано [462] (7689)
12. ПАТ “Волинь- Цемент”: [505] (7537)
13. За кордон можна вивезти не більше 50 тисяч доларів! - [205] (7491)
14. Тахінна халва зміцнює кістки та зуби [390] (7485)
15. “Тартак” закликав не бути байдужими [205] (7476)

ТОП-15 свіжого номера:

1. У Рівному поліцейські охорони продовжують затримувати любителів «дармівщини» (76)
2. Ніколи не кажи «ніколи» (76)
3. За що відповідає директор, а за що — бухгалтер (69)
4. Вино з петрушки корисне сердечникам (67)
5. Повернув перше кохання (67)
6. Болить голова - мерзнуть ноги (65)
7. Смакотерапія - оздоровлення смаком (63)
8. Амріта – цілющий напій богів (62)
9. Як роблять дизайнерські меблі (55)
10. Монумент борцям за волю України в Дубно освятив Святійший Патріарх Філарет (52)
11. Геннадій Зубко назвав лідерів з децентралізації (52)
12. Унаслідок трьох ДТП у Рівному постраждало четверо осіб, серед яких трирічна дитина (51)
13. Волянюк та Ланко - в еліт-раунді кубка УЄФА! (49)
14. Відзначили Острозький район (49)
15. Не поспішайте викидати шкірку від банана (48)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс