Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №436 від 18.02.2010p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Липень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Серпень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


Надія захистить усіх, хто звернеться і хто в Бога вірить! Тел.:(095) 92-61-876, (096) 67-38-505

¤ Нові стандарти

У ковбасі буде м’ясо

У ковбасі буде м’ясо

З січня в Україні почали діяти єдині державні стандарти щодо виготовлення м’ясної продукції. Відтепер у виробах має з’явитися м’ясо.

За новими правилами, ковбаса вищого ґатунку має містити 100 відсотків м’яса, варені ковбаси - 100 відсотків м’яса вищого сорту і ніяких інших видів сировини. Ковбаса першого сорту - 70 відсотків м’яса, допускаються білковий стабілізатор, білкові, соєві, молочні препарати, крупи та крохмаль. Для другого сорту потрібно не менше 60 відсотків м’яса. Напівкопчені ковбаси вищого сорту також на 100 відсотків мають складатися з м’яса: яловичини або свинини першого гатунку. Не дозволено борошно, крохмаль тощо. Для виготовлення першого сорту допускається застосування до 10 відсотків пшеничного борошна чи сої, решта 90 відсотків - м’ясо.

Раніше виробники також повинні були виробляти ковбасні товари згідно зі встановленою, радянською, рецептурою. Однак деякі з них зрозуміли, що, деформуючи назву виробу, або додаючи до неї словесний префікс, отримують можливість по-своєму сформувати рецептуру. Так поряд із відомими назвами: “Лікарська”, “Московська” тощо з’явилися: “Лікарська нова”, “Екстра”, “Люкс”. Сьогодні ж законодавство забороняє виробникам встановлювати власні назви, до того вироби виготовлялися по єдиному встановленому стандарту.

Тож відтепер, купуючи ковбасні продукти, звертайте увагу на їх склад та строк зберігання, які за новими стандартами мають бути зазначені на упаковці. Тим, хто віддає перевагу вареним ковбасам, варто знати, що у таких виробах вищого ґатунку не допускається вміст крохмалю, а у сосисках, сардельках та варених ковбасах першого, другого та третього сорту - крохмаль має бути у межах від 3 до 5 відсотків. З харчових добавок дозволені лише нітрит натрію, фосфати, аскорбінова кислота та аскорбінат натрію.

Окремо слід сказати про строки придатності варених ковбас. Для виробів вищого ґатунку він становить 72 години, першого і другого сортів - не більше 48 годин, а 3-го сорту - не більше 24 годин з моменту закінчення технологічного процесу.

Сьогоднішня “Московська” має виготовлялися без застосування домішок і на 75 відсотків складатися із яловичини вищого ґатунку та на 25 відсотків - хребтового шпику.

Постає питання: якщо ціновий діапазон вчорашніх м’ясних виробів коливався від 30 до 150 гривень, при цьому деякі продукти складалися переважно із сої та обрізків, то скільки коштуватимуть вони після набуття чинності державних стандартів? Відповідь рівняни незабаром побачать на власні очі на продуктових рядах.

18.02.2010Любов РОМАНЮК


Переглядів: 655

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 822 від 10.08.2017p.
¤ 
Як ідеально розрахувати час варіння яєць

Як ідеально розрахувати час варіння яєць

У приготуванні яєць більшість з нас вважає себе експертами, адже немає нічого простішого, ніж зварити їх круто або у мішечок....

¤ 
Рівненські дзюдоїсти вибороли на чемпіонаті Європи 8 нагород

Рівненські дзюдоїсти вибороли на чемпіонаті Європи 8 нагород

Три золота, два срібла та три бронзи вибороли дзюдоїсти Рівненщини у складі національної збірної на чемпіонаті Європи з дзюдо серед спортсменів з вадами зору....

¤ 
Кавуни: м’якоть – для нирок, шкірка – для печінки, насіння – від глистів

Кавуни: м’якоть – для нирок, шкірка – для печінки, насіння – від глистів

Кавуни – це улюблені літні ласощі як дітей, так і дорослих. Тому, дочекавшись сезону кавунів, насолоджуйтеся якомога більше ними, адже, як усім відомо, ця ягода не лише смачна, а й корисна....

¤ Лідер ринку
РДБК: Впевненість у майбутньому

РДБК: Впевненість у майбутньому

Віталій РОМАНЮК: «Будівництво в усі часи було та залишається не тільки практичною необхідністю, а й високим мистецтвом»

ТДВ «Рівненський домобудівний комбінат» успішно реалізує свої вироби не тільки в Рівному - майже 80% продукції поставляється на будівельні об’єкти в Києві, Львові та Стрию, а також в Івано-Франківську...

¤ 
Поліцейські вилучили патрони та пістолет

Поліцейські вилучили патрони та пістолет

У ході оперативно-профілактичних заходів «Зброя та вибухівка» правоохоронці вилучили 78 патронів різного калібру та саморобний пістолет....

¤ 
«Купила» мішок борошна за 12000 гривень

«Купила» мішок борошна за 12000 гривень

Під приводом купівлі борошна за дешевшою ціною троє невідомих осіб зуміли поцупити у жительки села Зоря 12 тисяч 100 гривень. Зловмисників, які пересувались на автомобілі, розшукує поліція....






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (19159)
2. Розклад руху автобусів [253] (17794)
3. Моє місто - найкраще [427] (13690)
4. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (9375)
5. Скрегіт зубами посеред ночі [312] (9331)
6. Догляньте мене до смерті [278] (8929)
7. Коли розпочинати садити городину [599] (8844)
8. Не я б’ю, верба б’є За тиждень - Великдень! [235] (7828)
9. Душ для всіх [432] (6912)
10. Приваблюють і відлякують привиди Тараканівського форту [419] (6812)
11. Кульова блискавка: феномен, який не розгадано [462] (6564)
12. Тахінна халва зміцнює кістки та зуби [390] (6381)
13. ПАТ “Волинь- Цемент”: [505] (6372)
14. За кордон можна вивезти не більше 50 тисяч доларів! - [205] (6346)
15. “Тартак” закликав не бути байдужими [205] (6306)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Кавуни: м’якоть – для нирок, шкірка – для печінки, насіння – від глистів (324)
2. Як ідеально розрахувати час варіння яєць (320)
3. Обережно – змії! (313)
4. Де розмістити інформацію про компанію? (307)
5. Карткові «кидки» (307)
6. За самовільне спалювання сухої трави та сміття - штраф (307)
7. Фото на керамике (306)
8. РДБК: Впевненість у майбутньому (306)
9. СУ-39 відродилося, наче Фенікс, працює, живе та модернізується (305)
10. З Одеси – без медалей (305)
11. Діти з Рівненщини відпочивають у Європі (304)
12. Рівненські дзюдоїсти вибороли на чемпіонаті Європи 8 нагород (304)
13. Після проведеного капітального ремонту вийшов на лінію черговий тролейбус «Škoda 14Tr» №142 (302)
14. Жебрачка (300)
15. П’ята пора року (299)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс