Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №436 від 18.02.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З перших уст

“Гроші на проект “Міленіум-плази” витрачені з мінімальною ефективністю”

“Гроші на проект “Міленіум-плази” витрачені з мінімальною ефективністю”

“Допоки недалекоглядні представники місцевої влади будуть затверджувати фінансування нерентабельних проектів, доти обласне КРУ матиме фронт робіт”, - зазначив голова постійної комісії з питань фінансів, економіки та управління комунальною власністю Рівнеради Сергій ПАЛАДІЙЧУК (на фото).

“Скандалу навколо ескізного проекту “Міленіум-плази” слід було очікувати, от тільки робити щось пізно: гроші з міської казни вже витрачені”, - наголосив депутат.

Нагадаємо, що ще в жовтні 2008 року сесія Рівнеради затвердила рішення про виділення коштів на фінансування проекту бізнесово-культурного центру у розмірі 800 тисяч гривень. Сергій Паладійчук як голова бюджетної комісії міської ради, фахівець у галузі економіки, неодноразово апелював до міської влади зупинити процес і врятувати хоча б половину суми.

“Тоді такий колосальний розмір суми пояснювали складністю розрахунків, наголошуючи на теоретичній цінності самого будівництва - облаштувати привабливий, охайний центр міста”, - зазначив голова бюджетної комісії.

Провідний фінансист Сергій Паладійчук обґрунтував своє негативне ставлення до проекту тим, що вже у серпні 2008 року спостерігалися негативні тенденції в економіці держави та будівництві зокрема: “Необхідно ще знайти інвестора, який реалізує проект, що передбачає собою капіталовкладення у розмірі, як мінімум, кілька сотень мільйонів гривень”.

Ще до рішення сесії Сергій Паладійчук пропонував розділити все будівництво на кілька самостійних модулів, які б втілювалися у життя по мірі можливості, що було б більш реалістично. Проте пропозицію відхилили. Коментуючи, депутат підкреслив, що у нього взагалі склалося таке враження, що про-ект давно готовий, під нього потрібно було тільки освоїти кошти.

“Тому, як наслідок, і маємо ситуацію, коли ескізний проект, який приніс нульовий ефект, тобто - нічого, крім привабливої картинки, лежить та припадає пилюкою в архіві, очікуючи на свого інвестора та потроху втрачаючи свою актуальність”, - зазначив фінансист.

Сергій Паладійчук переконаний, що саме некомпетентність владних органів призвела до скандалу: 800 тисяч гривень витрачено на ескіз, який, за словами керівництва обласного КРУ, був виготовлений без жодних вихідних даних та не може бути підставою для наступного етапу виготовлення проектно-кошторисної документації.

18.02.2010



Рівне-Ракурс №10 від 18.02.2010p. 
На головну сторінку