Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №436 від 18.02.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Вантажівка пішла під землю

На вулиці Шухевича,18 вантажівка підприємства “Рівнеоблводоканал” провалилася під асфальт. Звідти її вдалося дістати лише краном. Причина банальна - прорив труби, а відтак - підмив асфальту.

Все нове - у “Шухляду”

16 лютого у Рівному відбулася презентація новоствореного літературно-наукового альманаху “Шухляда”. Назва видання не є випадковою, адже за радянських часів багато хто писав “у шухляду”, побоюючись переслідувань. Зараз, хоча часи і змінилися, видавати книжки - занадто дорого. Письменників, які пишуть українською мовою, майже не друкують.

Тому рівненські літератори пропонують дещо нестандартний вихід із ситуації - писати в “Шухляду”. У перший номер увійшли твори та наукові праці Вікторії Каневської, Іванни Голубюк, Віталія Максимчука, Марини Філонюк та інших.

Перша презентація факсиміле

14 січня Рівненський обласний краєзнавчий музей став власником примірника факсимільного видання Пересопницького Євангеліє. Тоді церемонію урочистого вручення Першокниги очолив блаженніший Володимир, митрополит Київський і всієї України.

А нещодавно у музеї пройшли читання: “Пересопницьке Євангеліє як символ української духовності”, ініційовані Рівненським інститутом слов’янознавства. Вони започаткували серію зустрічей громадськості міста і області з перлиною української писемної культури, першим відомим перекладом канонічного євангельського тексту українською літературно-писемною мовою. До речі, це перша презентація факсиміле для широкого загалу.

Закохані запалили серце

У День Святого Валентина на майдані Незалежності у Рівному зібралося більше двох сотень закоханих. Зі свічок вони виклали на снігу велетенське серце - символ вічного кохання. Вік присутніх був не обмежений.

З-поміж десятка заходів, які приготувала для закоханих Рівненська молодіжна громадська організація “Фундація регіональних ініціатив”, надовго запам’ятається і “Мольберт кохання”. Адже усі охочі могли виразити свої почуття на спеціальних стендах.

Одружуватися стане приємніше

Оскільки Рівненський будинок урочистих подій щодня змінює свій зовнішній вигляд. У минулому році вдалося змінити вікна, провести капітальний ремонт даху та частини фасаду. Вартість остаточно завершення робіт - 3,5 мільйона гривень. Роботи відновляться відразу із прийняттям бюджету.

Тариф для Фабричної

З 1 березня розмір тарифу на послуги, що надає підприємство ЖКП “Промислове” для утримання гуртожитку на вулиці Фабричній,20 складатиме 2,25 гривні за 1 метр квадратний загальної площі.

18.02.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 18.02.2010p. 
На головну сторінку