Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №436 від 18.02.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Автоспорт

Гонки на льоду

Перемогою наймолодшого учасника змагань завершилися льодові автоперегони в особистому заліку - Гран-Прі міста Ківерці, що проходили у рамках дійства “Волинська зима-2010”.

Першу позицію із дванадцятьма очками посів Максим Алфьоров. Другим у підсумку став рівненський гонщик Сергій Миронюк (одинадцять пунктів), третім – волинський спортсмен Ігор Потапчук.

Загалом участь у змаганнях взяли тринадцять учасників: четверо рівнян та дев’ять представників Волинської області.

Власне, подібна гонка стала чималою подією для Волинської області. Адже трекові автоперегони на доріжці з льодовим покриттям - видовище не часте. А на Волині вони не проводилися близько десяти років.

Гонка проходила за дещо відмінними від традиційних правилами. Кожен заїзд складався не з чотирьох кіл, як зазвичай, а з п’яти. І майже завжди проходив з розстановкою лідерських позицій з самого старту.

Особливо видовищним видався п’ятий заїзд, де Юрій Потапчук бортом штовхнув автомобіль рівненського гонщика Олександра Ламаша, що призвело до заносу авто і розвороту на сто вісімдесят градусів. Ситуація не вийшла за межі регламенту змагань і гонщики змогли продовжити боротьбу. Але вже на наступному колі все той же Юрій Потапчук при проходженні віражу влетів у сніговий замет і не зміг завершити заїзд.

У десятому заїзді рівненський гонщик Сергій Миронюк, який зі старту захопив позицію лідера, невдало пройшовши віраж, загруз в заметі, втративши тим самим можливість принести в свій особистий залік ще три очка. Саме ця невдача і не дозволила йому завоювати перше призове місце у гонки. Довелося рівнянину брати участь в додатковому старті у боротьбі за друге місце на п’єдесталі.

18.02.2010Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 18.02.2010p. 
На головну сторінку