Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №227 від 16.02.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Візит

Олександр Баранівський: «Ми робимо все, щоб бути з виробниками партнерами»

Перебуваючи з візитом на Рівненщині, міністр агропромислової політики України Олександр Баранівський відвідав місцеві підприємства «Полісся-Агро» та «Євроінвестбуд», провів робочу нараду з представниками аграрного сектору, під час якої нагородив кращих фермерів за підсумками минулого року, а також зустрівся зі студентами Мирогощанського аграрного технікуму.

Наголосивши на тому, що на Рівненщині він перебуває з робочим візитом (нагадаємо, що минулого року одразу після свого призначення так само на початку лютого Олександр Баранівський відвідав усі області України, щоб не зі слів попередників, а на власні очі побачити, в якому стані перебуває сільське господарство країни), міністр агропромполітики все ж відповів і на політичні запитання. Зокрема, відзначив, що йде на наступні вибори у складі Соціалістичної партії України за власними переконаннями. «Тому що це - найкраща партія», - сказав Олександр Баранівський.

Міністр агропромполітики відзначив, що Рівненщина - восьма область, яку він відвідав у ході робочого візиту: «Ми звіряємо й аналізуємо ті кроки, які були зроблені урядом у минулому році. Робимо все, щоб бути партнерами з виробниками».

У контексті останніх подій, зокрема, підвищення ціни на цукор, Олександр Баранівський відзначив, що нині у всьому світі спостерігається подорожчання цього продукту харчування, зокрема, через те, що з цукрової тростини почали виробляти альтернативний вид палива. За словами міністра, біологічне пальне можна отримувати також з насіння ріпаку. «Франція щороку вирощує ріпак на площі один мільйон 200 тисяч гектарів. Після його переробки отримує один мільйон 800 тисяч тонн біодизельного палива», - розповів Олександр Баранівський. За підрахунками спеціалістів міністерства, щорічна потреба України в цьому виді палива становить 1 мільйон 600 тисяч тонн. Олександр Баранівський говорить, що кожного року в Україні слід висівати ріпак на площах не менше, ніж 12 відсотків від усієї кількості ріллі. За його словами, вже наступного року в державі почнуть працювати два заводи з виробництва альтернативного пального з насіння ріпаку - в Сумській та Житомирській областях.

Олександр Баранівський повідомив також, що невдовзі планує зустрітися з міністром сільського господарства Росії Олексієм Гордєєвим і підписати всі необхідні документи, що, впевнений він, допоможе вирішили цілу низку існуючих нині проблем.

16.02.2006Валентина ХАРИНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 16.02.2006p. 
На головну сторінку