Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №438 від 04.03.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Відкрилася “Злата Плаза”

Підземне торгове містечко, про яке останнім часом точилося стільки розмов, нарешті відчинили для відвідувачів. Для завершення “Міленіум Плаза” ще потрібно трохи часу, однак усередині, під землею, все готове.

Загальне відкриття торговельного центру відбудеться за кілька місяців.

За м’ясо - головою

Місцеві чиновники припускають, що м’ясо свійських тварин, які можуть загинути від ймовірної повені, з’являться на ринках Рівного. Тому попередили директорів місцевих ринків, що ті “відповідатимуть головою” за всю продукцію, яка реалізується на прилавках. До контролю за ситуацією на ринках долучать ветеринарів та контролюючі служби. Якщо ж знайдуть м’ясо, що не пройшло відповідну сертифікацію, постраждає не лише продавець, але й директор ринку. Його можуть просто звільнити з роботи.

Як жити на гроші ООН

Створення ОСББ у Рівному набирає обертів. Рівняни дедалі частіше відмовляються від послуг ЖЕКів і беруть контроль над будинком у свої руки. Але одна справа створити об’єднання, інша - утримувати будинок. І щоб у цій ситуації керівники ОБСС не розгубилися, міське управління економіки організувало спеціальний семінар-тренінг. З-поміж розмаїття нової інформації присутні дізналися, як можна модернізувати систему будинку за кошти ООН.

Міському будинку дитини - 65

Зараз у міському будинку дитини перебуває 120 дітей. Приблизно 80 з них - це діти, позбавлені батьківського піклування, сироти або вилучені із сімей зі складними матеріально-побутовими умовами. Решта дітей - з групи реабілітації. Для того, щоб вони щодня відчували підтримку та турботу, у закладі працює 123 спеціалісти.

Щоб не залишити хворих на вулиці

Рівненська облрада хоче прийняти у комунальну власність будівлі гуртожитку, що перебувають на балансі ВАТ “Рівненський завод тракторних агрегатів”. Це підприємство з 2003 року знаходиться на стадії банкрутства і не має коштів утримувати майно. А між тим у будівлі на вулиці Курчатова,6 знаходиться Рівненський обласний ендокринологічний центр. Тому, щоб не залишити медзаклад без приміщення, депутати планують забрати державну власність собі на баланс.

Мільйони до бюджету

За січень-лютий 2010 року до бюджету міста Рівне мобілізували понад 43 мільйони гривень платежів, що контролюються податковою службою. Найбільше коштів надійшло від податку з доходів фізичних осіб - 71 відсоток, плати за землю - 13 відсотків, та єдиного податку.

“Європа у моєму місті”

Фотоконкурс під такою назвою проходитиме на Рівненщині з 1 березня по 1 травня. Якщо ти живеш в Рівному або Рівненській області, вмієш помічати цікаві сюжети навколо себе, тобі не байдуже те, що відбувається навкруги, і бажаєш, щоб твої знімки побачило все місто - надсилай свої світлини на адресу: eurocentre@libr.rv.ua

04.03.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 04.03.2010p. 
На головну сторінку