Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №438 від 04.03.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Актуально

Дороги - розбиті, проте не надовго

Дороги - розбиті, проте не надовго

Заміна ресори, коліс, ремонт автомобілів - з цими проблемами щодня почали стикатися рівненські водії після того, як зійшов сніг і дороги вкрилися суцільними ямами.

Так, можна апелювати до морозної зими, яка завдала чималої шкоди асфальту, однак безглуздість часткового ямкового ремонту, який щороку проводять дорожники, і на місці якого з’являються нові пошкодження, також вагомий аргумент. Можемо сказати, що не вистачає на все коштів. Це також правда, однак за побите лобове скло працівник ДАІ стягне з водія штраф. А вина його лише у тому, що він проїздив вулицею чи населеним пунктом з необлаштованою дорогою і камінь випадково поцілив у скло. То хто винен і коли врешті почнуть по-справжньому ремонтувати дороги?

- Проблеми на дорогах Рівного дійсно є, - погоджується начальник міського управління транспорту та зв’язку Віталій МИРОНЮК. - Однак вже до кінця тижня більшість вибоїн, які виникли внаслідок цьогорічної зими, ліквідують.

Протягом двох днів - 1-2 березня - тривала перевірка стану всіх автодоріг загального користування обласного центру. Незважаючи на цілу низку проблем, висновки були задовільні, оскільки “транспортники” розраховували на гірший результат. Адже у попередні роки, навіть без таких морозів, прихід весни для рівненських доріг ставав справжньою катастрофою.

Однак міське управління транспорту та зв’язку звернулося до заступника голови Рівного Олексія Хмилецького з проханням зобов’язати міське ШЕУ ліквідувати ямковість на дорогах у найближчі дні. Потрібно терміново втрутитися у ситуацію на 21 вулиці міста. Найбільше проблем на вул.О.Теліги та, що дивує, на вул.Кн.Ольги, де два роки тому провели капітальний ремонт дороги. Непокоїть ситуація на Дачній та Корнинській.

Між іншим, у 2009 році, незважаючи на скрутний рік, за рахунок спеціального фонду міського бюджету були проведені видатки на будівництво, реконструкцію та утримання автомобільних доріг у сумі 13,7 мільйона гривень. За ці гроші у Рівному провели якісний, за новими технологіями, ямковий ремонт доріг, капітально відновили перехрестя поблизу Басового Кута, одну сторону автодороги по вулиці Макарова. Хоча не повністю, але заасфальтували частину прибудинкових територій та встановили додаткові світлофори.

Прийнята й програма реконструкцій та ремонтів автошляхів Рівного на поточний 2010 рік, однак, за словами начальника міського управління ЖКГ Івана ГЕМИ, проблема у досі не прийнятому Державному, а відтак, і міському бюджеті. Тобто, будь-яка ініціативність міських чиновників гальмується відсутністю коштів.

04.03.2010Лілія ШЕВЧУК



Рівне-Ракурс №10 від 04.03.2010p. 
На головну сторінку