Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №438 від 04.03.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#До свята

Квіти - і не тільки у Жіночий день

Восьмого березня чоловіки вітають своїх дорогих і рідних жінок, дякують їм за любов, ніжність і тепло. І напередодні цього свята країну охоплює своєрідний “квітковий бум”.

Не будемо кривити душею - отримати квіти цього дня приємно кожній жінці. Ми підготували кілька порад, які квіти і кому краще дарувати.

Наприклад, для енергійного керівника пасуватимуть насичені кольори, для спокійного й розважливого - стримані. Букет, призначений для ділової жінки, не повинен бути надто великим.

Дружині або коханій можна подарувати лілії або великі хризантеми. Але якщо ви хочете освідчитися в коханні, то подаруйте червоні троянди.

Мамі або тещі підійдуть кущові гвоздики або хризантеми.

Просто гарним знайомим чи колегам по роботі 8 березня можна подарувати іриси, нарциси, тюльпани - перші весняні квіти.

Донечці сподобається мімоза - вона ж така пухнаста! Варто купувати гілочки мімози тільки із квітками, що розпустилися.

При оформленні букетів можна скористатися символічним значенням квітів:

• айстра - елегантність, символ любові

• гвоздика - чарівність

• ірис - мудрість, віра

• лілія біла - величність краси й чистоти

• орхідея - краса, любов, витонченість

• троянда червона - любов, бажання, повага

• троянда рожева - любов, грація, ніжність

• троянда жовта - радість

Квіти можна підібрати і за знаком зодіаку:

ОВЕН - вогняний знак, тому із усього розмаїття квіткової гами вибирає червоний колір. Найулюбленіша квітка - жоржини. Також це можуть бути гербери, гвоздики, маки, тюльпани і, звісно ж, троянди.

ТЕЛЕЦЬ - найбільше любить те, що виростає саме по собі - маргаритки, дзвіночки. Найліпше подарувати анемони.

БЛИЗНЮКИ - найкраща квітка для них - та, яку вони бачать уперше. У ролі такої квітки можуть виступати всі екзотичні рослини - від орхідеї до верблюжої колючки.

РАК - цей знак справжній цінитель квітів, тому букет повинен бути свіжим, прекрасним і запашним. Троянди із крапельками роси, бездоганні білі лілії, орхідеї.

ЛЕВ - букет золотих хризантем, жовте латаття, мімоза, чайні троянди - є з чого вибирати. Варто розповісти, що означає жовтий колір зі східної точки зору. А то - як би чого не вийшло.

ДІВА - надає перевагу квітам скромним, але витонченим й обов’язково відповідним сезону. Навесні це можуть бути фіалки, конвалії. Влітку - ромашки, садові тюльпани й дикі нарциси. Восени - айстри. Узимку - гілочка багна або мімози.

ТЕРЕЗИ - стрелиця, фрезія, катлея, гіацинт, японський гладіолус. Як-що якась квітка здасться вам привезеною з іншої планети - сміливо даруйте Терезам.

СКОРПІОН - більше любить дарувати квіти, ніж одержувати їх. Згідно з гороскопом Друїдів квіти Скорпіона - фрезії, орхідеї й півонії. Вважається, що ці квіти з потужною енергетикою.

СТРІЛЕЦЬ - зміст і форма букета важливіші від кожної окремої квітки. Ідеальний варіант - ікебана. Йому подобаються гар-монійні композиції з рослин і предметів, сухих і штучних квітів.

КОЗЕРІГ - любить великі квіти. Ідеально, якщо ви гармонійно зберете в букет усе, що можна зірвати влітку в полі: жовтець, запашний горошок, верес, іван-чай.

ВОДОЛІЙ - тонкий шанувальник квітів. Він може милуватися однією- єдиною квіткою дуже довго. Так що кількість - не головне. І не забудьте про солодощі.

РИБИ - терпіти не можуть, коли квіти гинуть. Тому як подарунок піднесіть вазон.

04.03.2010



Рівне-Ракурс №10 від 04.03.2010p. 
На головну сторінку