Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №439 від 11.03.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

На Рівненщині живуть у солом’яних будинках

У селі Кам’янка Острозького району незабаром здадуть в експлуатацію двоповерховий будинок, де основним будівельним матеріалом є тюки житньої соломи. Будинок звели за півроку. Наразі проводять оздоблювальні роботи та монтаж сантех-ніки. Надалі таку незвичну манеру будівництва хочуть наслідувати і сусіди ініціаторів.

Студент з Острога пообідав з Обамою

Студент Острозької академії Дмитро Ткачук взяв участь у Національному молитовному сніданку, який проходив у Вашингтоні.

Цьогоріч, серед почесних гостей на заході були присутні президент США Барак Обама, Держсекретар США Хіларі Клінтон та Прем’єр-міністр Іспанії Хосе Луї Родрігес Запатеро, а також гості із понад 140 країн світу.

На заході Дмитро мав нагоду поспілкуватися з конгресменами, сенаторами та іншими представниками політичних кіл США. Також наш земляк не забув запросити нових знайомих на гостини до Острозької академії.

Найкращий лісничий України - на Рівненщині

За понад 40-річну роботу у лісовій галузі лісничий Бистрицького лісництва державного підприємства “Соснівське лісове господарство” Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Дми-т-ро Боровець отримав лаври переможця на конкурсі лісничих Державного комітету лісового господарства України.

У Бабині з відходів вироблятимуть біогаз

Починаючи з наступного року планують запуск проекту з виробництва біогазу на базі Бабино-Томахівського цукрового заводу в селі Бабин Рівненської області.

У 2010 році здадуть в експлуатацію перший модуль енергопарку, а у 2011 буде запущено решту. Сировиною для отримання продукту стануть відходи з цукрового заводу та силосна кукурудза.

Загальна вартість заводу складає 25 мільйонів євро. Вартість підготовки проектних робіт - два мільйони гривень, які вже сплатили самі замовники.

Дубно знає, як економити

Перше місце в Рівненській області серед райдержадміністрацій за реалізації заходів щодо підвищення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів у 2009 році зайняв Дубенський район.

Також у рамках Національного Тижня енергозбереження в області провели конкурс дитячих творчих робіт з питань ефективного використання енергоресурсів. Відібрані творчі роботи з усієї Рівненщини надіслали на конкурс “Діти за чисту енергію -2009”.

Рівненська митниця працює на “ура”

За місяць лютий 2010 року Рівненська митниця забезпечила надходження до Державної скарбнички у сумі 30,5 мільйона гривень, що на 14,6 мільйона гривень більше, ніж у лютому минулого року. В лютому експорт товарів здійснювали в 34 країни, а імпортували товари з 49 країн.

11.03.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 11.03.2010p. 
На головну сторінку