Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №439 від 11.03.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ціна успіху

Віталій ЛЮШИН: “Спрацюємо на відмінно”

За кількістю розроблених технічних документацій у 2009 році ДП “Рівненський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою” посів 9-те місце серед інститутів України. Тішить те, що за показниками заклад випередили лише регіональні інститути, які у матеріальному, технічному та кадровому потенціалі значно сильніші від інших. Досягти таких результатів вдалося лише завдяки напруженій та злагодженій роботі колективу інституту, а також - суттєвої допомоги з боку Головного управління, місцевих управлінь і відділів Держкомзему області.

- У 2009 році Рівненський інститут землеустрою виконав проектні та вишукувальні роботи на 3,861 мільйона гривень, таким чином перевиконавши фінансовий план на 158,9 відсотка, - розповідає директор Віталій ЛЮШИН.

Задля виконання постанови Кабміну №844 в інституті сформували польові бригади, до кожної з яких включили спеціалістів-землевпорядників та водія. Їх укомплектували електронними тахеометрами, необхідною комп’ютерною технікою та додатково закупленим обладнанням.

- Незважаючи на тимчасовий спад виробництва, Рівненський інститут землеустрою налаштований оптимістично, - наголошує Віталій Люшин. - Для того, щоб і надалі успішно працювати, ми будемо підвищувати продуктивність пра-ці, удосконалювати технології виконання робіт, оптимізувати структуру чисельності працівників, закуповувати нові інструменти, створювати для кожного працівника сучасне робоче місце. Неабияке значення надаватиметься освоєнню нових видів робіт, особливо із охорони земель, пошуку нових джерел фінансування.

Коли 31 липня 2010 року набере чинності Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження родючості ґрунтів”, актуальним стане розробка проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь і передбачають заходи із охорони земель. Однак рівненських землевпорядників це не лякає, адже в інституті працює агрохімічна лабораторія - одна з небагатьох в західному регіоні країни. Вже зараз тут проводяться агрохімічні дослідження ґрунтів на основі сучасних технологій.

Актуальними у 2010 році будуть роботи із розробки Схем землеустрою і техніко-економічного обґрунтування використання та охорони земель. “На даний час ми перші в області завершуємо роботи зі складання схем по Урвенській сільській раді Здолбунівського району та Великоомелянській сільській раді Рівненського району”, - зізнається директор Рівненського інституту землеустрою. - Важливими для Рівненської області залишаються і роботи із розмежування земель державної та комунальної власності. Наш інститут першим в регіоні завершує проекти із розмежування земель деяких сільських рад Костопільського та Сарненського районів.

Це неповний перелік завдань, які стоять на порядку денному перед працівниками інституту землеустрою, однак вони впевнені, що з усім обсягом впораються на відмінно, адже мають для цього досвід, кваліфіковані кадри та необхідне матеріальне і технічне забезпечення.

ДП “Рівненський інститут землеустрою”

м. Рівне вул.С. Петлюри, 37

телефони: 22-32-82, 26-46-69, 22-67-14

11.03.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 11.03.2010p. 
На головну сторінку