Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №227 від 16.02.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ціни

Знову подорожчали хліб, цукор і масло

Знову подорожчали хліб, цукор і масло

На початку лютого ціна буханця хліба в Рівному зросла в середньому на 15-20 копійок, на 10 копійок подорожчало вершкове масло, а от цукор зріс у ціні з 3,30 до 4,50-4,60 гривні.

Як повідомили з ДП «Рівнехліб», подорожчання хлібобулочної продукції зумовлено підвищенням ціни й росту витрат на підприємстві: мінімальна зарплатня зросла на 6 відсотків, вартість енергоносіїв - на 20 відсотків, подорожчав також цукор. Рівненське підприємство ТОВ «Хлібодар» підвищило ціну хліба вищих сортів у середньому на 5 відсотків. За словами працівників підприємства, ціну довелося підняти у зв'язку з підвищенням вартості борошна та енергоносіїв. Не виключає можливості збільшення ціни на хлібобулочні вироби через об'єктивні економічні чинники й голова правління ВАТ «Поліссяхліб» Віктор Нагорнюк.

За словами голови територіального відділення Антимонопольного комітету України в області В'ячеслава БІЛІБИ, в Рівному та області є чітко визначені монополісти, які реалізують хлібобулочну продукцію. Якщо, за його словами, виявиться, що підвищення цін робиться необґрунтовано, - спеціалісти вживатимуть відповідні засоби впливу.

Подорожчання цукру пов'язано з ціновою ситуацією на світовому ринку, повідомив начальник головного управління економіки Рівненської облдержадміністрації Леонід БІЛЯК. За його словами, з травня 2005 року вдвічі зросли ціни на цей продукт на Нью-Йоркській біржі, а в січні 2006 року вони досягли свого апогею за останні 25 років.

Якщо цукор і надалі буде дорожчати, зауважив Леонід Біляк, уряд зможе стабілізувати ціни, постачаючи на ринок цей продукт із Держрезерву та Аграрного фонду, адже запаси солодкого піску в Україні становлять 1,7 мільйона тонн, тож їх вистачить приблизно до кінця року.

З інспекції з контролю за цінами в Рівненській області повідомили, що наразі вартість молочної продукції, крім масла, яке подорожчало на десять копійок, в області не змінилася.

16.02.2006За повідомленням ІАА «Регіон-медіа», «ЗІК»



Рівне-Ракурс №10 від 16.02.2006p. 
На головну сторінку