Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №227 від 16.02.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Підсумки року

14 виїздів на добу

здійснюють у середньому на виконання завдань працівники служби Народного порятунку

Згідно зі статистикою, найбільше пожеж трапляється саме в сільських населених пунктах. Оскільки осередок протипожежної сили знаходиться в обласному та районних центрах, то це ускладнює роботу «мнсникам». Адже, коли стається біда, - дорога кожна хвилина, а відстань до місця трагедії відіграє чи не ключову роль.

Сьогодні керівників служби Народного порятунку турбує насамперед нестача коштів для створення протипожежних команд на селі. Незважаючи на це, начальник ГУ МНС України в Рівненській області Микола Костюк, підбиваючи підсумки роботи своїх підопічних заявив, що нині буде приділятися особлива увага сільським населеним пунктам - додатково будуть створені кілька нових протипожежних команд.

Хоча, зазначив Микола Васильович, нововведення не оминуть і міста. Так, віднині будуть відкриті рахунки для надходження інвестиційних коштів з будівництва висотних будинків на пожежні драбини. Адже, коли пожежа трапляється на дев'ятому чи п'ятнадцятому поверхах, - дістатися туди досить проблематично.

Микола Володимирович зазначив, що за рік, що минув, Народною службою порятунку успішно ліквідовано одну тисячу 97 пожеж, під час яких врятовано від знищення вогнем матеріальних цінностей на суму 10 мільйонів 330 гривень. Із вогняного полону врятовано 42-х громадян, у тому числі семеро дітей. Працівники МНС в області 24 рази рятували людей на водних об'єктах, діставали потерпілих з колодязів та знімали дітей із балконів. Водночас, 38 разів проводили роботу з відкачки води, понад десять разів ліквідовували аварії на водопровідних та газових мережах житлових будинків тощо.

Загалом, для виконання завдань за призначенням пожежно-рятувальними підрозділами Рівненщини в 2005 році здійснено 5 тисяч 215 виїздів, у середньому - 14 виїздів на добу.

16.02.2006Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 16.02.2006p. 
На головну сторінку