Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №440 від 18.03.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З перших уст

“Будівництво має бути комплексним”, - вважає Сергій Полоцький

“Будівництво має бути комплексним”, - вважає Сергій Полоцький

Попри те, що сьогодні колишній начальник управління капітального будівництва Рівненського міськвиконкому Сергій Петрович Полоцький не займає в органах виконавчої влади офіційної посади, він залишається дуже впливовим та шанованим фахівцем у містобудуванні. Тому редакція “РР” попросила його прокоментувати ситуацію в будівельній галузі регіону та поділитися з читачами газети своїми думками щодо перспективи будівництва в обласному центрі.

- На мою думку, будівельна галузь нашого регіону фактично “стоїть”, - говорить Сергій ПОЛОЦЬКИЙ. - Окремі роботи, звичайно, проводяться, але в цілому ситуація дуже складна. Головною причиною цього є фактична відсутність іпотечного кредитування. Проблема її поновлення не може вирішитися в рамках однієї області, тому ми чекаємо серйозних рішень на державному рівні. На моє переконання, вже з другого півріччя поточного року іпотека буде реально відновлена, що, у свою чергу, дозволить будівельній галузі розпочати свій вихід із кризи. Це не означає, що до кінця року ми вийдемо на докризовий рівень, але будівельникам стане трохи легше.

Що ж стосується перспектив на майбутнє, і для Рівного в першу чергу, то, на моє переконання, потрібно, попри кризу, розвивати ті проекти, які розроблялися кілька років тому. У першу чергу я маю на увазі проект “Міленіум плаза”, район Басівщини та Міцкевича. Поки що складно говорити про те, що вже завтра інвестори почнуть вкладати кошти в будівництво в цих районах, але головне - є плани. Таким чином, перед деякими ділками стоїть нездоланна перепона на шляху до їх прагнень захопити окремі ділянки, особливо в центрі міста, і швиденько щось побудувати. На необхідності комплексного будівництва наголошував Віктор Анатолійович Чайка, і, я вважаю, що це єдиний правильний шлях, який забезпечить гармонійний розвиток обласного центру. Це набагато важче, ніж роздати по кілька соток на будівництво житлових будинків або розважально-офісних центрів. Але якщо ми хочемо бачити Рівне дійсно гарним містом з гармонійною, зручною для мешканців інфраструктурою, іншого виходу просто немає.

Наша команда за минулі роки вирішила чимало питань щодо проблеми підтримання житлового фонду в нормальному стані. Вважаю, що навіть у кризу цю роботу призупиняти неможливо. Потрібно шукати нові форми оплати робіт по реконструкції будинків із залученням власників квартир. В цілому житловий фонд обласного центру перебуває в досить непоганому стані. Безумовно, є і аварійні будинки, але більша частина “хрущовок” та “панельок” потребує лише нормального догляду та утеплення.

18.03.2010Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 18.03.2010p. 
На головну сторінку