Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №440 від 18.03.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Підсумки

Тимошенко радить Януковичу “не розслаблятися”

Днями останній акорд свого урядування “зіграла” екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. Лідер БЮТу зазначила, що новому уряду дуже пощастило, адже він отримав державу зі зростаючими показниками розвитку економіки та без заборгованості із соціальних виплат. Юлія Тимошенко переконана, що якби не світова економічна криза, вона зробила б набагато більше: “Я працювала в міру своїх можливостей і за ці 1,5 року жодного разу не скаржилася, а діяла. Тим більше - я не дозволила покласти цю кризу на плечі простих людей. Я буквально на руках винесла державу з цієї глибини економічного падіння”.

Лідер опозиції зазначила, що два роки тому її команда йшла в уряд, ставлячи перед собою єдину ціль - зробити глибинні стратегічні ключові реформи для країни. Для цього у них була розроблена детальна стратегія - “Український прорив”.

За два роки свого урядування Юлія Тимошенко не допустила різкого зростання цін на енергоносії для населення, також при її уряді ніхто не зазіхав на права людей, приймаючи популістські закони.

Так сталося, що всі попередні уряди набралися боргів, “як жаба мулу”, а термін погашення зовнішніх боргів припав саме на 2009 рік. І тому з радістю великі політики, які були кандидатами в Президенти, оголошували про можливий дефолт в країні. “На той період загальна цифра зовнішнього боргу України складала 31 мільярд гривень, а надходження до державної казни були на рівні 50-ти відсотків, але все-таки, як не “пророчили” окремі політичні діячі, ці гроші виплатили. Проте головним бар’єром стала позиція колишнього президента Віктора Ющенка”, - ділиться пані Тимошенко. Вона скаржиться, що Ющенко бачив у ній головного конкурента на виборчих перегонах, а не людину, на яку можна покластися і довіритися. Також він два роки поспіль робив усе можливе, щоб заблокувати роботу уряду. Губернатори та виконавча вертикаль, НБУ працювали проти уряду, переконана лідер опозиції.

На відміну від нової влади, Юлія Тимошенко має чим пишатися: “Я ні на крок не відійшла від державницьких цінностей. Натомість, згадаєте моє слово, при Януковичу прийде згортання свободи слова. Відтепер в Україні почалося життя “по-понятіях”, - говорить Юлія Володимирівна.

Наразі всі свої сили екс-глава уряду спрямовуватиме у гідне русло: збереження незалежності та самоідентичності. Зокрема, у період перебування в опозиції, демократичні сили готуватимуться до наступних парламентських виборів, а також незаконно перенесених виборів у місцеві органи влади.

Юлія Тимошенко заявила, що потужну опозицію створюватимуть не лише на загальнодержавному рівні, але і “в кожному місті та кожному селі”.

Свій виступ Юлія Тимошенко закінчує словами своєї улюбленої письменниці Ліни Костенко: “...І все на світі треба пережити, і кожен фініш - то, по суті, старт...”. Так би мовити - позиція в опозиції єдина - робитиметься все можливе і неможливе задля недопушення масового терору з боку новоспеченої влади.

18.03.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 18.03.2010p. 
На головну сторінку