Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №440 від 18.03.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ліквідація

Пенсіонерка мало не спалила багатоповерхівку

Пенсіонерка мало не спалила багатоповерхівку

10 березня на вулиці Корольова,4 в Рівному в п’ятиповерховому житловому будинку загорілася квартира.

Ще до приїзду на місце виклику рятувальники чітко бачили, що з вікон третього поверху виривається густий чорний дим та язики полум’я. Перелякані мешканці сусідніх квартир знаходилися на балконах, адже через сильне задимлення сходових клітин вони стали заручниками їдкого диму. Зодягнувши апарати захисту органів дихання, вогнеборці кинулися на порятунок людей і з задимлених квартир евакуювали 4 громадян. Щоб вивести потерпаючих мешканців в безпечне місце, рятувальникам довелося одягати на них кисневі маски. Одночасно вогнеборці ліквідовували пожежу. Через годину напруженої роботи вогонь був приборканий.

- Пізніше було з’ясовано, що до прибуття вогнеборців мешканка однієї із квартир, сильно запанікувавши, зачинилася в оселі із 3-місячною дитиною та не реагувала на стукіт сусідів, які хотіли їй допомогти, а повідомила чоловіку по мобільному телефону про пожежу, - розповідає інспектор центру пропаганди ГУ МНС в Рівненській області Микола ПРОКОПЧУК. - За кілька хвилин батько, підхопивши на руки доньку, по задимлених сходових маршах вибіг на вулицю. Наразі кількамісячна Соломія з діагнозом - отруєння продуктами горіння в стані середньої важкості - разом із матір’ю госпіталізована в реанімаційне відділення Рівненської обласної дитячої лікарні.

Згодом від мешканців будинку працівники МНС дізналися, що в квартирі, де виникла пожежа, проживає 55-річна громадянка Наталія, яка зловживає спиртними напоями. У минулому році в її помешканні також була пожежа, тільки за щасливим збігом обставин ніхто не загинув. У свою квартиру вона постійно стягує різноманітний мотлох та непотрібні речі, від яких на сходових клітинах завжди неприємний запах. На неодноразові зауваження сусідів вона не реагувала. Коли виникло загоряння, господиня, ймовірно, злякавшись наслідків, зникла в невідомому напрямку.

Наразі усі передумови виникнення пожежі встановлює слідча група ГУ МНС та міліції.

18.03.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 18.03.2010p. 
На головну сторінку