Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №440 від 18.03.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Весна іде - красу несе

Доглядаємо за шкірою обличчя навесні

Доглядаємо за шкірою обличчя навесні

Настала довгождана весна, і час готуватися до приємного рейду по косметичних магазинах: новий сезон - нова косметика.

Стільки всього треба поміняти! По-перше, зволожуючий крем. Взимку ми користувалися щільним, масним, який на сто відсотків міг захистити шкіру від вітру та холоду. Тепер же такий крем можна сховати у холодильник - до наступної зими. З настанням весни нам до душі легші текстури. Сухій шкірі підійде крем з олією оливи або каріте. Для нормальної чи змішаної достатньо легкого крему з гіалуроновою кислотою чи гліцерином. Масна ж шкіра буде підживлена легким флюїдом, і навіть гелем - зайвий жир їй не потрібний, тільки компоненти, що зберігають вологу в клітинах (рослинні екстракти, фруктові кислоти).

По-друге, необхідно подбати про гарний захист від ультрафіолету. Сонце навесні не надто гріє, але світить яскраво. І саме тими променями, від яких ми повинні надійно ховати обличчя. Розумні Леді обирають денний крем або тональну основу з SPF чинником. Це логічно - не варто перевантажувати шкіру додатковим засобом. Тональний крем зі ступенем захисту не менше 15 пунктів цілком підійде.

До речі, поки сонце ще не таке жарке, як пізньою весною, саме час зробити глибокий пілінг (чистку) шкіри. Варіантів декілька: від домашнього відлущення до салонної процедури.

Варіантів відлущення у салонах предостатньо. Мікродермобразія позбавить від омертвілих клітин і дрібних зморщок, кислотний чи гліколевий пілінги проникають у глибокі шари шкіри, очищують її, звільняють від зайвих компонентів та вільних радикалів. Хімічний пілінг - річ більш жорстка, проте - дієва - виглядатимете років на 5 або й на 8 молодше!

Домашнє відлущування не дасть результатів відразу, проте якщо робити процедури регулярно, то шкіра буде ніжною, її колір поліпшиться.

Якщо у вас суха шкіра, від пілінгу, скрабу і ексфоліанту краще відмовитися - не потрібно її травмувати. Для очищення вранці та ввечері протирайте обличчя безспиртовим тоніком, який видалить омертвілі клітини, заспокоїть шкіру і поверне їй тонус.

Інші типи шкіри - нормальну, змішану і жирну - можна очищати активніше. Єдина різниця - час впливу засобу та інтенсивність механічної взаємодії. Якщо ви обрали пілінг, то найкраще використовувати той, який на основі фруктових кислот, - вони ніжніше діють на шкіру і не проникають у її глибокі прошарки. Хімічний і гліколевий пілінги вдома застосовувати не варто - вони призначені для використання професіоналами. Скраби необхідно використовувати мінімум раз на тиждень, а для жирної шкіри - мінімум два. Вибирайте ті, які на основі штучних полімерів - вони гладенькі і не травмують здоровий покров. Є скраби на основі виноградних або абрикосових кісточок, та вони підходять тільки для жирного типу, але й у такому разі механічний тиск повинен бути мінімальним. Якщо скраб чи пілінг містить саліцилову кислоту, то він має бактерицидні властивості - ідеальний варіант для проблемних ділянок.

Отже, коли ви вже майже готові до улюбленого сезону тепла і краси, уважно перегляньте палітру декоративної косметики. Не буде зайвим додати до неї кілька яскравих плям. Що саме - блиск насичених ягідних кольорів, неоновий лак для нігтів чи туш незвичного для вас кольору - вирішувати лише вам.

18.03.2010



Рівне-Ракурс №10 від 18.03.2010p. 
На головну сторінку