Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №441 від 25.03.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На сесії

На Рівненщині хочуть бачити Степана Бандеру національним героєм

З 80-ти обраних у Рівненську обласну раду депутатів на позачергову тридцять третю сесію виявили бажання з’явитися лишень 46. Особливо порідшали ряди Партії регіонів, де налічувалося тільки два депутати на чолі з незмінним його керівником Анатолієм Юхименком. А з Народної партії України прийшов її єдиний представник - Михайло Заблуда. Попри це перший заступник голови Рівненської обласної ради Валентин КОРОЛЮК оголосив сесію правомірною.

Ініціаторами проведення позачергової сесії стали фракції трьох партій: БЮТ, УНП та Нашої України. Депутати Рівненської обласної ради на національно-патріотичній ноті обговорювали звернення до Президента України Віктора Януковича з приводу заяв щодо намірів переглянути Укази президента України Віктора Ющенка про присвоєння звання Герой України Степану Бандері та Роману Шухевичу.

У своєму монолозі під поодинокі крики “ганьба” пан Юхименко розповів про повоєнне життя свого батька та не оминув увагою останні два ряди обласних крісел, де розмістилися депутати з УНП: “Я висловлюю щиру повагу цим людям, вони, як ніхто інший, загораються своєю справою”. Також пан Юхименко розповів у географічній послідовності (акцентуючи увагу на сході України), наскільки ці регіони не бажають бачити Національним героєм Степана Бандеру. Депутати мали терпіння і вислухали колегу, проте не схвалювали такого виступу.

Свій справжній патріотизм словесно продемонстрував депутат в обласній раді від Нашої України Ігор Кривко: “Ми зараз говоримо не просто про героя, а перш за все про національного героя. Скільки протягом історії держави нам наступали на горло, на нашу національну ідентичність, вам цього мало, хочете ще? Говорити можна довго, але скажу одне - з Бандерою у нас є майбутнє нації, без Бандери нас немає”. Такою промовою пан Кривко зірвав оплески всієї зали. Малоросами назвала Віра Кобилянська усіх тих, хто не проголосує за це звернення.

Депутати переконані, що скасування цього указу лише сприятиме збуренню громадської думки, призведе до дестабілізації політичної ситуації та спричинить розмежування українського суспільства.

Під кінець обговорення питання “за” проголосували 43 депутати із 46 зареєстрованих. “Герої, яких визначає нація - будуть героями назавжди. По-іншому сесія не змогла б зреагувати - це було правильним рішенням”, - додав Валентин Королюк.

25.03.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 25.03.2010p. 
На головну сторінку