Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №227 від 16.02.2006p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Серпень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Вересень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30


¤ Секрети вдалого застілля

Змішувати? Можна й треба,

якщо знати «правило градуса»

Ви у пошуках хорошого вина обійшли майже всі магазини міста, а, завітавши у відділ алкогольних напоїв одного з супермаркетів, зовсім розгубилися. Роздивляєтеся етикетки, берете в руки то одну, то іншу пляшку вина, зачитуєтеся його складом, вмістом цукру, спирту... Яке ж і скільки видів напоїв поставити на святковий стіл? І чи взагалі варто змішувати різні алкогольні напої?

Спеціалісти стверджують, що поєднувати різні алкогольні напої можна і навіть треба. Головне - правильно це робити. Перш за все, слід знати, що вина умовно діляться на три категорії: напої для збудження апетиту - аперитиви, для вживання під час їжі - столові, а після їжі - десертні. Тому, подаючи вина в правильній послідовності, за вечірку можна почастувати друзів хоч десятком видів різного вина, і при цьому гості не тільки не постраждають від кількості випитого і намішаного спиртного, але ще й приємно здивуються вашому мистецтву напоїти всіх до веселощів, а не до “поросячого” вереску.

Отже, хитрість перша: при подачі вина потрібно підвищувати градус, а не понижувати його. Винятком є лише дуже міцні аперитиви, що, незалежно від “правила градуса”, завжди подаються до їжі. У мистецтво подачі натуральних винних напоїв входить ще одна аксіома - спочатку п’ють червоні вина, а потім - білі.

Класифікація вин

Столові вина діляться на сухі, що містять від 8 до 14% спирту, до 0,5% цукру, і напівсолодкі - 8-12% спирту і 3-8% цукру. Кріплені вина бувають міцні - 17-20% спирту і 3-14% цукру; напівсолодкі - 15-16% спирту, 8-14% цукру; солодкі - 15-18% спирту, 16-20% цукру і, нарешті, лікерні - 13-15% спирту і 21-35% цукру. Ігристі вина також діляться на напівсухі - 11,5% спирту, до 5% цукру; напівсолодкі - 11,5-12,5% спирту, цукру до 8% і солодкі - 11,5-12,5% спирту, цукру до 10%. Ще одна група вин - ароматизовані. З них виділяють міцні - 18% спирту і 10% цукру та десертні - 16% спирту і 16% цукру.

Вина залежно від способу виробництва ділять на натуральні і спеціальні (бувають ароматизованими). Натуральні можуть бути шипучими. Вина залежно від якості і термінів витримки класифікують на молоді, без витримки, витримані, марочні і колекційні. Початком терміну витримки вважають 1 січня наступного за урожаєм винограду року.

За кольором вина діляться на білі, рожеві і червоні.

Як подавати

Білі столові вина - до закуски, легких м’ясних і рибних страв. Натуральні сухі, напівсухі і напівсолодкі вина добре поєднуються з овочевими стравами. Червоні столові підходять до баранини, телятини, дичини, домашньої птиці, шашлику, плову, буженини. Херес або мадеру добре подавати до м’ясного або курячого бульйону. Горілку і віскі подають до солоних, пряних і жирних страв. Пиво - до солоної риби, сиру, м’ясних страв. Коньяк - до чаю, кави. Лікерні, десертні вина, солодкі марки шампанського рекомендуються до десерту - кондитерських виробів, фруктів, кави, морозива. Шампанське можна подавати і до легкої закуски - сиру, сухого прісного печива, мигдалю, горіхів. Шампанське сухе і напівсухе рекомендується пити як на початку, так і впродовж обіду, вечері, а також на десерт.

Як зберігати

Вдома вина краще зберігати в прохолодному місці і обов’язково в горизонтальному положенні. Тому що, якщо пляшка знаходиться у вертикальному положенні, пробка швидко підсихає, починає пропускати повітря - і вино, особливе столове, стає гірше.

Добре, якщо вдома зберігається декілька пляшок витриманих старих вин. В старих винах, як правило, утворюється осад, який може випасти на дно пляшки або утворити на стінках своєрідний наліт, так звану “сорочку”. Якщо осад або “сорочка” достатньо щільні, пляшку ставлять на стіл обережно. Якщо ж осад легко підіймається, вино краще заздалегідь перелити в іншу пляшку і, природно, повідомити про це гостей, назвавши рік урожаю і марку колекційного вина.

16.02.2006


Переглядів: 563

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 826 від 09.09.2017p.
¤ 
У реанімації помер п’ятий чоловік унаслідок ДТП на Рокитнівщині

У реанімації помер п’ятий чоловік унаслідок ДТП на Рокитнівщині

Повідомлення про смертельну дорожньо-транспортну пригоду на автодорозі «Київ-Ковель-Ягодин» надійшло до поліції сьогодні, шостого вересня, близько сьомої ранку....

¤ Особливий погляд
На грані виживання

На грані виживання

опинилося державне підприємство «Бурштин України» через свавілля та злочинний саботаж бюрократичної системи

ДП «Бурштин України» є єдиним державним підприємством, яке ось уже чверть віку - 15 вересня відзначить 25-річчя свого заснування - займається видобутком бурштину, його переробкою та реалізацією готово...

¤ 
Дівчина з Полісся потрапила до найпрестижнішого в Україні конкурсу

Дівчина з Полісся потрапила до найпрестижнішого в Україні конкурсу

Багата на гарних жінок поліська земля. Цього разу дівчина з селища Степань, що у Сарненському районі на Рівненщині, потрапила до фіналу найпрестижнішого конкурсу краси «Міс Україна 2017». Саме 17-річн...

¤ 
Лозовий вибив на Рівненщину 50 000 000 гривень

Лозовий вибив на Рівненщину 50 000 000 гривень

Депутат від фракції Ляшка піклується про свою малу Батьківщину

Андрій Лозовий з Рівненщини став одним з наймолодших народних депутатів VІІІ скликання. Проте, показав серйозні результати роботи. У 2017 році народний депутат від Радикальної партії вибив на свою рід...






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (20700)
2. Розклад руху автобусів [253] (19001)
3. Моє місто - найкраще [427] (15107)
4. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (10606)
5. Скрегіт зубами посеред ночі [312] (10441)
6. Догляньте мене до смерті [278] (10251)
7. Коли розпочинати садити городину [599] (9993)
8. Не я б’ю, верба б’є За тиждень - Великдень! [235] (8731)
9. Душ для всіх [432] (7829)
10. Приваблюють і відлякують привиди Тараканівського форту [419] (7768)
11. Кульова блискавка: феномен, який не розгадано [462] (7477)
12. ПАТ “Волинь- Цемент”: [505] (7291)
13. Тахінна халва зміцнює кістки та зуби [390] (7286)
14. За кордон можна вивезти не більше 50 тисяч доларів! - [205] (7254)
15. “Тартак” закликав не бути байдужими [205] (7150)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Зі шкільної їдальні – на лікарняне ліжко (650)
2. До Дня рятівника рівненські пожежники готують виставку в музеї (622)
3. У реанімації помер п’ятий чоловік унаслідок ДТП на Рокитнівщині (607)
4. (589)
5. Дівчина з Полісся потрапила до найпрестижнішого в Україні конкурсу (580)
6. На грані виживання (559)
7. В області інспектують ремонт доріг (555)
8. Дубенські освітяни дружитимуть з американськими (551)
9. Лозовий вибив на Рівненщину 50 000 000 гривень (551)
10. Скільки штрафів сплатили бурштинщики на Поліссі? (548)
11. У сільських школах відкривають додаткові групи для дошкільнят (547)
12. В школах та дитсадках Рівненщини буде тепло? (545)
13. Руслана Писанка назвала свою вагу (543)
14. Жителям області почали виплачувати вересневі пенсії (542)
15. Газ замість сміття (539)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс