Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №227 від 16.02.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Олас - якісне пальне

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Липень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Серпень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


#Секрети вдалого застілля

Змішувати? Можна й треба,

якщо знати «правило градуса»

Ви у пошуках хорошого вина обійшли майже всі магазини міста, а, завітавши у відділ алкогольних напоїв одного з супермаркетів, зовсім розгубилися. Роздивляєтеся етикетки, берете в руки то одну, то іншу пляшку вина, зачитуєтеся його складом, вмістом цукру, спирту... Яке ж і скільки видів напоїв поставити на святковий стіл? І чи взагалі варто змішувати різні алкогольні напої?

Спеціалісти стверджують, що поєднувати різні алкогольні напої можна і навіть треба. Головне - правильно це робити. Перш за все, слід знати, що вина умовно діляться на три категорії: напої для збудження апетиту - аперитиви, для вживання під час їжі - столові, а після їжі - десертні. Тому, подаючи вина в правильній послідовності, за вечірку можна почастувати друзів хоч десятком видів різного вина, і при цьому гості не тільки не постраждають від кількості випитого і намішаного спиртного, але ще й приємно здивуються вашому мистецтву напоїти всіх до веселощів, а не до “поросячого” вереску.

Отже, хитрість перша: при подачі вина потрібно підвищувати градус, а не понижувати його. Винятком є лише дуже міцні аперитиви, що, незалежно від “правила градуса”, завжди подаються до їжі. У мистецтво подачі натуральних винних напоїв входить ще одна аксіома - спочатку п’ють червоні вина, а потім - білі.

Класифікація вин

Столові вина діляться на сухі, що містять від 8 до 14% спирту, до 0,5% цукру, і напівсолодкі - 8-12% спирту і 3-8% цукру. Кріплені вина бувають міцні - 17-20% спирту і 3-14% цукру; напівсолодкі - 15-16% спирту, 8-14% цукру; солодкі - 15-18% спирту, 16-20% цукру і, нарешті, лікерні - 13-15% спирту і 21-35% цукру. Ігристі вина також діляться на напівсухі - 11,5% спирту, до 5% цукру; напівсолодкі - 11,5-12,5% спирту, цукру до 8% і солодкі - 11,5-12,5% спирту, цукру до 10%. Ще одна група вин - ароматизовані. З них виділяють міцні - 18% спирту і 10% цукру та десертні - 16% спирту і 16% цукру.

Вина залежно від способу виробництва ділять на натуральні і спеціальні (бувають ароматизованими). Натуральні можуть бути шипучими. Вина залежно від якості і термінів витримки класифікують на молоді, без витримки, витримані, марочні і колекційні. Початком терміну витримки вважають 1 січня наступного за урожаєм винограду року.

За кольором вина діляться на білі, рожеві і червоні.

Як подавати

Білі столові вина - до закуски, легких м’ясних і рибних страв. Натуральні сухі, напівсухі і напівсолодкі вина добре поєднуються з овочевими стравами. Червоні столові підходять до баранини, телятини, дичини, домашньої птиці, шашлику, плову, буженини. Херес або мадеру добре подавати до м’ясного або курячого бульйону. Горілку і віскі подають до солоних, пряних і жирних страв. Пиво - до солоної риби, сиру, м’ясних страв. Коньяк - до чаю, кави. Лікерні, десертні вина, солодкі марки шампанського рекомендуються до десерту - кондитерських виробів, фруктів, кави, морозива. Шампанське можна подавати і до легкої закуски - сиру, сухого прісного печива, мигдалю, горіхів. Шампанське сухе і напівсухе рекомендується пити як на початку, так і впродовж обіду, вечері, а також на десерт.

Як зберігати

Вдома вина краще зберігати в прохолодному місці і обов’язково в горизонтальному положенні. Тому що, якщо пляшка знаходиться у вертикальному положенні, пробка швидко підсихає, починає пропускати повітря - і вино, особливе столове, стає гірше.

Добре, якщо вдома зберігається декілька пляшок витриманих старих вин. В старих винах, як правило, утворюється осад, який може випасти на дно пляшки або утворити на стінках своєрідний наліт, так звану “сорочку”. Якщо осад або “сорочка” достатньо щільні, пляшку ставлять на стіл обережно. Якщо ж осад легко підіймається, вино краще заздалегідь перелити в іншу пляшку і, природно, повідомити про це гостей, назвавши рік урожаю і марку колекційного вина.

16.02.2006


Переглядів: 1

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 873 від 09.08.2018p.
¤ 
«Верес» вистояв у Вінниці

«Верес» вистояв у Вінниці

Рівненський «Верес» у Вінниці здобув перший турнірний пункт у чемпіонаті Другої ліги, але продовжив свою без...

¤ 
Заготуйте вітаміни влітку

Заготуйте вітаміни влітку

Що може бути жаданішим у спеку, ніж прохолодний фруктовий салат або коктейль із морозива і свіжих ягід? Таке п...

¤ 
Із дітьми за кордон.

Із дітьми за кордон.

Які документи потрібні?

Їдучи у відпустку з дітьми, важливо подбати про всі дрібниці заздалегідь. Особливо, якщо ви збираєтесь перети...






Найпопулярніші 15 статей:

1. Смертельне зіткнення: один водій згорів, інший – у реанімації [874] (28)
2. У Рівному підпалили автомобіль [874] (27)
3. Плантацію конопель знищили у жителя Здолбунова [874] (26)
4. На Сарненщині понад півсотні осіб влаштували бійку [874] (25)
5. Військові постраждали у ДТП на Рівненщині [874] (25)
6. У Млинові двоє підлітків обікрали крамницю [874] (25)
7. На Дубенщині внаслідок ДТП загинув молодий чоловік [874] (24)
8. Як зробити розчин для мильних бульбашок власноруч [874] (22)
9. В «Сигналі» боролися за спортивні нагороди [874] (13)
10. Як почистити золото в домашніх умовах? [874] (12)
11. «Do like Olympians» в «Агатівці» [874] (11)
12. Рівненські під’їзди - розсадники СНІДу, щурів і туберкульозу [342] (10)
13. Учасниками спортивних заходів до Дня молоді стали понад 10 тисяч жителів області [874] (10)
14. Високі грядки прикрасять город та збільшать врожай [874] (9)
15. Розклад руху автобусів [253] (8)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Солодкі гроші: (5)
2. «Верес» вистояв у Вінниці (4)
3. Із дітьми за кордон. (4)
4. Фосфор - пожива для кісток і мозку (3)
5. Пільговики Рівненщини продовжують оздоровлюватись (3)
6. Володимир Кличко розійшовся з Хайден Панетьєррі (3)
7. За спеціальне використання лісових ресурсів на Рівненщині сплачено понад 42 млн. грн. (3)
8. Топ-5 найбагатших кухарів світу (3)
9. В «Хрінниках» визначили найшвидших та найсильніших (2)
10. Кумовий «совєтік» (2)
11. Наречений Регіни Тодоренко розповів про свої почуття до співачки (2)
12. Хлібороби зібрали понад третину врожаю (2)
13. Як збільшити врожай за допомогою дешевих ліків (2)
14. Нервова система після сорока років потребує підтримки (2)
15. Сироватка збагатить кальцієм і почистить нирки (2)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс