Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №227 від 16.02.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Секрети вдалого застілля

Змішувати? Можна й треба,

якщо знати «правило градуса»

Ви у пошуках хорошого вина обійшли майже всі магазини міста, а, завітавши у відділ алкогольних напоїв одного з супермаркетів, зовсім розгубилися. Роздивляєтеся етикетки, берете в руки то одну, то іншу пляшку вина, зачитуєтеся його складом, вмістом цукру, спирту... Яке ж і скільки видів напоїв поставити на святковий стіл? І чи взагалі варто змішувати різні алкогольні напої?

Спеціалісти стверджують, що поєднувати різні алкогольні напої можна і навіть треба. Головне - правильно це робити. Перш за все, слід знати, що вина умовно діляться на три категорії: напої для збудження апетиту - аперитиви, для вживання під час їжі - столові, а після їжі - десертні. Тому, подаючи вина в правильній послідовності, за вечірку можна почастувати друзів хоч десятком видів різного вина, і при цьому гості не тільки не постраждають від кількості випитого і намішаного спиртного, але ще й приємно здивуються вашому мистецтву напоїти всіх до веселощів, а не до “поросячого” вереску.

Отже, хитрість перша: при подачі вина потрібно підвищувати градус, а не понижувати його. Винятком є лише дуже міцні аперитиви, що, незалежно від “правила градуса”, завжди подаються до їжі. У мистецтво подачі натуральних винних напоїв входить ще одна аксіома - спочатку п’ють червоні вина, а потім - білі.

Класифікація вин

Столові вина діляться на сухі, що містять від 8 до 14% спирту, до 0,5% цукру, і напівсолодкі - 8-12% спирту і 3-8% цукру. Кріплені вина бувають міцні - 17-20% спирту і 3-14% цукру; напівсолодкі - 15-16% спирту, 8-14% цукру; солодкі - 15-18% спирту, 16-20% цукру і, нарешті, лікерні - 13-15% спирту і 21-35% цукру. Ігристі вина також діляться на напівсухі - 11,5% спирту, до 5% цукру; напівсолодкі - 11,5-12,5% спирту, цукру до 8% і солодкі - 11,5-12,5% спирту, цукру до 10%. Ще одна група вин - ароматизовані. З них виділяють міцні - 18% спирту і 10% цукру та десертні - 16% спирту і 16% цукру.

Вина залежно від способу виробництва ділять на натуральні і спеціальні (бувають ароматизованими). Натуральні можуть бути шипучими. Вина залежно від якості і термінів витримки класифікують на молоді, без витримки, витримані, марочні і колекційні. Початком терміну витримки вважають 1 січня наступного за урожаєм винограду року.

За кольором вина діляться на білі, рожеві і червоні.

Як подавати

Білі столові вина - до закуски, легких м’ясних і рибних страв. Натуральні сухі, напівсухі і напівсолодкі вина добре поєднуються з овочевими стравами. Червоні столові підходять до баранини, телятини, дичини, домашньої птиці, шашлику, плову, буженини. Херес або мадеру добре подавати до м’ясного або курячого бульйону. Горілку і віскі подають до солоних, пряних і жирних страв. Пиво - до солоної риби, сиру, м’ясних страв. Коньяк - до чаю, кави. Лікерні, десертні вина, солодкі марки шампанського рекомендуються до десерту - кондитерських виробів, фруктів, кави, морозива. Шампанське можна подавати і до легкої закуски - сиру, сухого прісного печива, мигдалю, горіхів. Шампанське сухе і напівсухе рекомендується пити як на початку, так і впродовж обіду, вечері, а також на десерт.

Як зберігати

Вдома вина краще зберігати в прохолодному місці і обов’язково в горизонтальному положенні. Тому що, якщо пляшка знаходиться у вертикальному положенні, пробка швидко підсихає, починає пропускати повітря - і вино, особливе столове, стає гірше.

Добре, якщо вдома зберігається декілька пляшок витриманих старих вин. В старих винах, як правило, утворюється осад, який може випасти на дно пляшки або утворити на стінках своєрідний наліт, так звану “сорочку”. Якщо осад або “сорочка” достатньо щільні, пляшку ставлять на стіл обережно. Якщо ж осад легко підіймається, вино краще заздалегідь перелити в іншу пляшку і, природно, повідомити про це гостей, назвавши рік урожаю і марку колекційного вина.

16.02.2006


Переглядів: 965

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 23.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21213)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17349)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14577)
• Допомога під час карантину [967] (14500)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14336)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14151)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14025)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13995)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13990)
• Живи до ста! [965] (13970)
• Бюджет і ми… [965] (13909)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13903)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13773)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13680)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13676)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13624)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13235)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13210)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (259)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (53)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (53)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (53)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (51)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (51)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (50)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (50)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (41)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (39)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (39)
• П’яний водій збив пішохода (39)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (39)
• Постачали наркотики до колонії (38)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (37)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"