Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №227 від 16.02.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Олас - якісне пальне

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Жовтень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


#Секрети вдалого застілля

Змішувати? Можна й треба,

якщо знати «правило градуса»

Ви у пошуках хорошого вина обійшли майже всі магазини міста, а, завітавши у відділ алкогольних напоїв одного з супермаркетів, зовсім розгубилися. Роздивляєтеся етикетки, берете в руки то одну, то іншу пляшку вина, зачитуєтеся його складом, вмістом цукру, спирту... Яке ж і скільки видів напоїв поставити на святковий стіл? І чи взагалі варто змішувати різні алкогольні напої?

Спеціалісти стверджують, що поєднувати різні алкогольні напої можна і навіть треба. Головне - правильно це робити. Перш за все, слід знати, що вина умовно діляться на три категорії: напої для збудження апетиту - аперитиви, для вживання під час їжі - столові, а після їжі - десертні. Тому, подаючи вина в правильній послідовності, за вечірку можна почастувати друзів хоч десятком видів різного вина, і при цьому гості не тільки не постраждають від кількості випитого і намішаного спиртного, але ще й приємно здивуються вашому мистецтву напоїти всіх до веселощів, а не до “поросячого” вереску.

Отже, хитрість перша: при подачі вина потрібно підвищувати градус, а не понижувати його. Винятком є лише дуже міцні аперитиви, що, незалежно від “правила градуса”, завжди подаються до їжі. У мистецтво подачі натуральних винних напоїв входить ще одна аксіома - спочатку п’ють червоні вина, а потім - білі.

Класифікація вин

Столові вина діляться на сухі, що містять від 8 до 14% спирту, до 0,5% цукру, і напівсолодкі - 8-12% спирту і 3-8% цукру. Кріплені вина бувають міцні - 17-20% спирту і 3-14% цукру; напівсолодкі - 15-16% спирту, 8-14% цукру; солодкі - 15-18% спирту, 16-20% цукру і, нарешті, лікерні - 13-15% спирту і 21-35% цукру. Ігристі вина також діляться на напівсухі - 11,5% спирту, до 5% цукру; напівсолодкі - 11,5-12,5% спирту, цукру до 8% і солодкі - 11,5-12,5% спирту, цукру до 10%. Ще одна група вин - ароматизовані. З них виділяють міцні - 18% спирту і 10% цукру та десертні - 16% спирту і 16% цукру.

Вина залежно від способу виробництва ділять на натуральні і спеціальні (бувають ароматизованими). Натуральні можуть бути шипучими. Вина залежно від якості і термінів витримки класифікують на молоді, без витримки, витримані, марочні і колекційні. Початком терміну витримки вважають 1 січня наступного за урожаєм винограду року.

За кольором вина діляться на білі, рожеві і червоні.

Як подавати

Білі столові вина - до закуски, легких м’ясних і рибних страв. Натуральні сухі, напівсухі і напівсолодкі вина добре поєднуються з овочевими стравами. Червоні столові підходять до баранини, телятини, дичини, домашньої птиці, шашлику, плову, буженини. Херес або мадеру добре подавати до м’ясного або курячого бульйону. Горілку і віскі подають до солоних, пряних і жирних страв. Пиво - до солоної риби, сиру, м’ясних страв. Коньяк - до чаю, кави. Лікерні, десертні вина, солодкі марки шампанського рекомендуються до десерту - кондитерських виробів, фруктів, кави, морозива. Шампанське можна подавати і до легкої закуски - сиру, сухого прісного печива, мигдалю, горіхів. Шампанське сухе і напівсухе рекомендується пити як на початку, так і впродовж обіду, вечері, а також на десерт.

Як зберігати

Вдома вина краще зберігати в прохолодному місці і обов’язково в горизонтальному положенні. Тому що, якщо пляшка знаходиться у вертикальному положенні, пробка швидко підсихає, починає пропускати повітря - і вино, особливе столове, стає гірше.

Добре, якщо вдома зберігається декілька пляшок витриманих старих вин. В старих винах, як правило, утворюється осад, який може випасти на дно пляшки або утворити на стінках своєрідний наліт, так звану “сорочку”. Якщо осад або “сорочка” достатньо щільні, пляшку ставлять на стіл обережно. Якщо ж осад легко підіймається, вино краще заздалегідь перелити в іншу пляшку і, природно, повідомити про це гостей, назвавши рік урожаю і марку колекційного вина.

16.02.2006


Переглядів: 26

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 882 від 12.10.2018p.
¤ 
Будівництво Північної об’їзної дороги навколо Рівного розпочнеться навесні 2019 року

Будівництво Північної об’їзної дороги навколо Рівного розпочнеться навесні 2019 року

Завершується підготовка проектної документації на будівництво Північної об’їзної дороги Рівного. Протяжні...

¤ 

На Рівненщині за бюджетні гроші реалізують 9 проектів громадських організацій

Клуб успішних жінок, школа волонтерів, курс фінансового успіху та протидія домашньому насильству – ці та інш...

¤ 
У містах і селах Рівненщини продовжують відновлювати розбиті дороги

У містах і селах Рівненщини продовжують відновлювати розбиті дороги

23 вулиці Рівненщини вже з оновленим дорожним покриттям. Ще у трьох десятках населених пунктах області трива...

¤ 
Житлові субсидії:

Житлові субсидії:

відповіді на актуальні запитання

1. Чи зберігається субсидія у працюючих пенсіонерів? Часто пенсіонерів вводять в оману, кажучи, що субсидію з...

¤ 
Осіння посадка плодових дерев та кущів.

Осіння посадка плодових дерев та кущів.

Що потрібно знати

Фахівці вважають, осінню посадку варто починати з моменту пожовтіння листя і закінчувати за 15-20 днів до наста...

¤ 
«Кардинал-Рівне» у шаленій битві перемагає «Ураган»!

«Кардинал-Рівне» у шаленій битві перемагає «Ураган»!

Чотири рази програючи по ходу матчу, «Кардинал-Рівне» здобуває перемогу у неймовірно видовищному домашньому...





Найпопулярніші 15 статей:

1. Моє місто - найкраще [427] (1004)
2. Секс із мусульманином [271] (906)
3. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (809)
4. Догляньте мене до смерті [278] (737)
5. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (618)
6. Як правильно приймати вітаміни? [749] (574)
7. Якщо у сні приснився вуж [219] (561)
8. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (559)
9. Розклад руху автобусів [253] (546)
10. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (540)
11. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (535)
12. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (532)
13. Завітна земельна ділянка [584] (529)
14. Три помсти княгині Ольги [820] (463)
15. Василь Сухомлинський:«Серце віддаю дітям…» [774] (437)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Оля Фреймут зізналася, чому приховувала роман з Владимиром Локотком (69)
2. Як видалити плями та усунути неприємний запах з матраца (61)
3. Будівництво Північної об’їзної дороги навколо Рівного розпочнеться навесні 2019 року (59)
4. На Рівненщині за бюджетні гроші реалізують 9 проектів громадських організацій (58)
5. Олег ШАНДРУК: «Сьогодні не було іскри» (56)
6. Віктор Павлік повідомив, скільки необхідно грошей на лікування сина (56)
7. «Голосування «опозиціонерки» Тимошенко і її фракції проти телеканалів - (55)
8. Богдан Гапяк: «Найголовніше в моєму житті – Бог, Родина, Україна» (54)
9. «Верес» перериває безпрограшну серію (52)
10. Способи зберігання цибулі (52)
11. Житлові субсидії: (51)
12. Якщо «заплакали» вікна... (51)
13. Кілька, перевірених часом, способів зберігання часнику та цибулі (51)
14. «Мавпячий хліб» (50)
15. У містах і селах Рівненщини продовжують відновлювати розбиті дороги (50)






 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс