Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №227 від 16.02.2006p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Листопад 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Грудень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


#Секрети вдалого застілля

Змішувати? Можна й треба,

якщо знати «правило градуса»

Ви у пошуках хорошого вина обійшли майже всі магазини міста, а, завітавши у відділ алкогольних напоїв одного з супермаркетів, зовсім розгубилися. Роздивляєтеся етикетки, берете в руки то одну, то іншу пляшку вина, зачитуєтеся його складом, вмістом цукру, спирту... Яке ж і скільки видів напоїв поставити на святковий стіл? І чи взагалі варто змішувати різні алкогольні напої?

Спеціалісти стверджують, що поєднувати різні алкогольні напої можна і навіть треба. Головне - правильно це робити. Перш за все, слід знати, що вина умовно діляться на три категорії: напої для збудження апетиту - аперитиви, для вживання під час їжі - столові, а після їжі - десертні. Тому, подаючи вина в правильній послідовності, за вечірку можна почастувати друзів хоч десятком видів різного вина, і при цьому гості не тільки не постраждають від кількості випитого і намішаного спиртного, але ще й приємно здивуються вашому мистецтву напоїти всіх до веселощів, а не до “поросячого” вереску.

Отже, хитрість перша: при подачі вина потрібно підвищувати градус, а не понижувати його. Винятком є лише дуже міцні аперитиви, що, незалежно від “правила градуса”, завжди подаються до їжі. У мистецтво подачі натуральних винних напоїв входить ще одна аксіома - спочатку п’ють червоні вина, а потім - білі.

Класифікація вин

Столові вина діляться на сухі, що містять від 8 до 14% спирту, до 0,5% цукру, і напівсолодкі - 8-12% спирту і 3-8% цукру. Кріплені вина бувають міцні - 17-20% спирту і 3-14% цукру; напівсолодкі - 15-16% спирту, 8-14% цукру; солодкі - 15-18% спирту, 16-20% цукру і, нарешті, лікерні - 13-15% спирту і 21-35% цукру. Ігристі вина також діляться на напівсухі - 11,5% спирту, до 5% цукру; напівсолодкі - 11,5-12,5% спирту, цукру до 8% і солодкі - 11,5-12,5% спирту, цукру до 10%. Ще одна група вин - ароматизовані. З них виділяють міцні - 18% спирту і 10% цукру та десертні - 16% спирту і 16% цукру.

Вина залежно від способу виробництва ділять на натуральні і спеціальні (бувають ароматизованими). Натуральні можуть бути шипучими. Вина залежно від якості і термінів витримки класифікують на молоді, без витримки, витримані, марочні і колекційні. Початком терміну витримки вважають 1 січня наступного за урожаєм винограду року.

За кольором вина діляться на білі, рожеві і червоні.

Як подавати

Білі столові вина - до закуски, легких м’ясних і рибних страв. Натуральні сухі, напівсухі і напівсолодкі вина добре поєднуються з овочевими стравами. Червоні столові підходять до баранини, телятини, дичини, домашньої птиці, шашлику, плову, буженини. Херес або мадеру добре подавати до м’ясного або курячого бульйону. Горілку і віскі подають до солоних, пряних і жирних страв. Пиво - до солоної риби, сиру, м’ясних страв. Коньяк - до чаю, кави. Лікерні, десертні вина, солодкі марки шампанського рекомендуються до десерту - кондитерських виробів, фруктів, кави, морозива. Шампанське можна подавати і до легкої закуски - сиру, сухого прісного печива, мигдалю, горіхів. Шампанське сухе і напівсухе рекомендується пити як на початку, так і впродовж обіду, вечері, а також на десерт.

Як зберігати

Вдома вина краще зберігати в прохолодному місці і обов’язково в горизонтальному положенні. Тому що, якщо пляшка знаходиться у вертикальному положенні, пробка швидко підсихає, починає пропускати повітря - і вино, особливе столове, стає гірше.

Добре, якщо вдома зберігається декілька пляшок витриманих старих вин. В старих винах, як правило, утворюється осад, який може випасти на дно пляшки або утворити на стінках своєрідний наліт, так звану “сорочку”. Якщо осад або “сорочка” достатньо щільні, пляшку ставлять на стіл обережно. Якщо ж осад легко підіймається, вино краще заздалегідь перелити в іншу пляшку і, природно, повідомити про це гостей, назвавши рік урожаю і марку колекційного вина.

16.02.2006


Переглядів: 601

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 838 від 30.11.2017p.
¤ 
На Рокитнівщині внаслідок пожежі загинуло двоє малолітніх дітей

На Рокитнівщині внаслідок пожежі загинуло двоє малолітніх дітей

Вогонь у будинку 29-річної жительки селища Рокитне спалахнув 26 листопада, близько другої ночі. Поки матері не було дома, двоє синів отруїлися чадним газом....

¤ 
Поліцейські встановлюють осіб, причетних до підпалу в Рівному

Поліцейські встановлюють осіб, причетних до підпалу в Рівному

Повідомлення про пожежу, яка сталася на вулиці Корольова обласного центру, до поліції надійшло 27 листопада, о пів на другу ночі....

¤ 
Агрохолдинг «МРІЯ» відзвітував про досягнення, розповів про плани на сезон-2018 і відзначив найкращих співробітників

Агрохолдинг «МРІЯ» відзвітував про досягнення, розповів про плани на сезон-2018 і відзначив найкращих співробітників

З нагоди Дня працівників сільського господарства Агрохолдинг «МРІЯ» відзвітував про свої досягнення та відзначив найкращих співробітників. На святковий захід зібралися працівники Компанії із шести обл...

¤ 
Депутати профільної комісії погодили видатки на медицину

Депутати профільної комісії погодили видатки на медицину

Відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, що проходить під головуванням Михайла Вервеги. Взяли в ньому участь голова обласної ради Микола Драганчук і й...

¤ 
«Доступних ліків» стане більше

«Доступних ліків» стане більше

У 2018 році «Доступні ліки» діятимуть ще для 3 напрямків захворювань....

¤ 
Різдвяний піст 2017-2018: дата і традиції дотримання

Різдвяний піст 2017-2018: дата і традиції дотримання

Різдвяний піст 2017-2018 – це останній багатоденний піст у нинішньому році....






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (22277)
2. Розклад руху автобусів [253] (19997)
3. Моє місто - найкраще [427] (16826)
4. Догляньте мене до смерті [278] (11665)
5. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (11586)
6. Скрегіт зубами посеред ночі [312] (11324)
7. Коли розпочинати садити городину [599] (10950)
8. Не я б’ю, верба б’є За тиждень - Великдень! [235] (9335)
9. Душ для всіх [432] (8480)
10. Приваблюють і відлякують привиди Тараканівського форту [419] (8435)
11. Кульова блискавка: феномен, який не розгадано [462] (8142)
12. ПАТ “Волинь- Цемент”: [505] (8076)
13. За кордон можна вивезти не більше 50 тисяч доларів! - [205] (8073)
14. Тахінна халва зміцнює кістки та зуби [390] (7914)
15. “Тартак” закликав не бути байдужими [205] (7862)

ТОП-15 свіжого номера:

1. На Рокитнівщині внаслідок пожежі загинуло двоє малолітніх дітей (179)
2. Вийшли з лісу лісники… (168)
3. На Рівненщині підсумували результати призову строковиків та контрактників (164)
4. Після реконструкції Корнинська школа буде втричі більшою (161)
5. У Рівному вже є люди, яких треба боятися роботодавцям, що використовують нелегальну працю (159)
6. У Рівному продовжується благоустрій (157)
7. Володимир Зеленський розповів, що буде робити, якщо його проекти будуть закривати (154)
8. Для охочих мати власну оселю... (154)
9. Руслана Писанка схудла на 21 кг (151)
10. На новорічно-різдвяні свята курсуватимуть додаткові поїзди (151)
11. У Рівному запалили свічку пам’яті про жертв голодоморів (150)
12. Поліцейські встановлюють осіб, причетних до підпалу в Рівному (150)
13. Депутати профільної комісії погодили видатки на медицину (146)
14. Стан захворюваності на грип на Рівненщині (144)
15. Різдвяний піст 2017-2018: дата і традиції дотримання (144)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс