Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №442 від 01.04.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новинка

Почує кожного, та допоможе не всім

За ініціативи місцевого осередку “Фронту змін” у Рівному пройшли громадські слухання з питань використання бюджетних коштів за всіма напрямками соціально-економічного та культурного розвитку міста та області у 2010 році. Як саме контролювати цей процес - вирішували представники міської та обласної влади.

Прилюдно обговорювали бюджет на рік, що прийшов - вперше, проте сподіваються, що не востаннє. Така практика має на меті залучити мешканців до розробки бюджету, що дозволить впливати на прийняття рішень при плануванні кошторису, розподілу статей витрат тощо.

Голова Рівненського осередку “Фрон-ту Змін” Тарас МАКСИМЕНКО наголосив на тому, що поки пропозиції та проекти розглядаються, однак пріоритети визначатиме влада.

Мав можливість звернутися до влади голова Рівненської обласної молодіжної громадської організації “ФРІ” Зураб КАНТАРІЯ з проханням не допустити введення 12-годинного робочого дня. Також молодь Рівненщини прагне за допомогою влади створити у Рівному, Острозі та Дубно студентські центри.

П’ятдесят тисяч гривень запросили представники Зарічненського району. “Ці кошти необхідні для реконструкції приміщення колишньої стоматполіклініки під житлові квартири для 12 сімей лікарів”, - говорить член Зарічненської районної громадської організації “Фронт Змін” Олег НІКІТЮК.

Також 50 тисяч потребують діти села Озеряни Дубенського району. За ці кошти планують завершити роботи у дитячому садочку.

Ще гроші потрібні на встановлення кнопки безпеки у всіх навчальних та дошкільних закладах Рівного. Від фінансової допомоги не відмовився б і дитячий садочок №1 селища Млинів. Просять владу виділити кошти й на адаптацію дітей з вадами слуху. Проектів багато, та допомогти всім не стачить фінансової змоги - переконані можновладці, проте вислухати обіцяють кожного.

До душі припав такий перший досвід проведення громадських слухань заступникові голови ОДА Олексію ГУБАНОВУ: “У будь-якому разі це було корисно”.

Мабуть, логічним буде висновок, що контролювати треба не лише видатки, а й надходження, адже багато грошей можуть залишитися в тіні та не дійти за призначенням. Контроль за цим мають вести фахові неурядові інституції, що складатимуть звіти у доступнiй для простих людей формі. Зрештою, якщо держава вимагає, аби кожен її громадянин звітував про свої прибутки, то чому б і громадянам не отримати права вимагати подібного від неї?

01.04.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 01.04.2010p. 
На головну сторінку