Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №442 від 01.04.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Сучасні будматеріали з Острозького району

Цьогоріч планують розпочати роботи з будiвництва заводу в Острозькому районi. Вiн вироблятиме сучасний будiвельний матерiал - газобетон. Цей проект реалізовуватимуть завдяки датським iнвестицiям.

На книги грошей не шкода

Майже 100 тисяч гривень витрачено минулого року з бюджету Рiвненської областi на програму розвитку книговидавничої справи та сприяння збiльшенню випуску книжкової продукцiї мiсцевих авторiв. Коштом програми надруковано 16 книг. Загальний тираж видань склав 5454 примiрники.

Біля Шевченкового джерела тепер чисто

У передпасхальні дні члени Дубенської районної організації Народного Руху України провели прибирання території біля Шевченкового джерела. Тарасовою криницею називають джерело біля села Підлужжя, що на Дубенщині. Це джерело вже стало улюбленим місцем відпочинку подорожуючих, що проїжджають дорогою Київ-Чоп.

24 мільйони “чистими”

З чистим прибутком у розмірі 24 мільйонів гривень закінчила 2009 рік енергопостачальна компанія “AES Рівнеенерго”. А у 2008 році чистий прибуток компанії становив 30 мільйонів гривень.

Водоканал з ліцензією

Ліцензію Міністерства з питань ЖКГ України на централізоване водопостачання та водовідведення строком на п’ять років отримало РОВКП ВКГ “Рівнеоблводоканал”.

Як пояснив в.о. директора “Рівнеоблводоканалу” Ігор КАТУЛЬСЬКИЙ, процедуру ліцензування підприємство проходило у зв’язку із закінченням строку дії попередньої ліцензії.

А ліс росте

Усі підприємства лісового господарства Рівненщини активно долучилися до проведення щорічної акції “Майбутнє лісу у твоїх руках” і почали весняні лісокультурні роботи. За кілька днів в області посаджено лісові культури на землях державного лісового фонду площею 578 гектарів, зокрема, ще маємо 56 гектарів нових лісів.

Хоча цьогоріч, через пізню весну, лісокультурні роботи почалися із запізненням, проте лісівники обіцяють незабаром все наздогнати.

Побачили світ бандерівські оповідки

Презентацію своєї книги “Червоно-Чорне. 100 бандерівських оповідок” провів історик та публіцист Святослав Липовецький. Видання складається зі 100 невеликих історій про події визвольної боротьби, найцікавіші моменти у житті представників націоналістичного руху у ХХ столітті, а також їхніх спогадів.

Музей шпаргалок з’явився на Рівненщині

Як правильно писати шпаргалки, навчать у гімназії в селі Великі Межирічі Корецького району. Педагоги навчального закладу протягом 20 років колекціонували різні шпаргалки. Зібрані за цей час експонати можна побачити в кімнаті-музеї, присвяченому історії навчального закладу. Незвична експозиція нараховує більше 50-ти різноманітних вигадок учнів.

01.04.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 01.04.2010p. 
На головну сторінку