Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №442 від 01.04.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Роздуми

Чому ми сваримось…

Сварки руйнують стосунки так, як іржа - метал. І чим ближчою є нам людина, тим легше завдати їй болю.

Існує чотири тактики самозахисту під час сварки:

1. Боротьба. Ми звинувачуємо, засуджуємо, нарікаємо, лякаємо, захищаємо себе за рахунок емоційного знищення інших, щоб добитися кохання.

2. Відступ. Ми уникаємо розмов на делікатні теми будь-якою ціною, посилаючись на втому, зайнятість; замикаємося в собі та відмовчуємося.

3. Затаювання образи. Ми надягаємо маску “у мене все гаразд” і посміхаємося, але внаслідок цього накопичуємо гнів та роздратування всередині.

4. Покірність. Ми підлаштовуємося під партнера, стаємо мішенню і з часом втрачаємо себе, а, зрештою, і повагу партнера до себе.

Більшість сварок виникає тому, що чоловік применшує значення та важливість почуттів жінки, а жінка відповідає на це невдоволенням (у кращому разі), а інколи відвертою агресією. Чоловіки здатні принизити не лише почуття жінки, а також її точку зору фразами: “Не бери в голову”, “Це не так вже й страшно” тощо.

Жінки ж провокують сварки, не висловлюючи свої почуття прямо. Частіше чоловіки кажуть на це, що “вона сама не знає, чого хоче”.

Ми сваримося частіше не тому, що не поділяємо думку інших, а тому, що або чоловік відчуває, що жінка не схвалила його точку зору, або жінці не сподобалося те, ЯК чоловік говорить з нею.

Схвалювати - означає вбачати любов і благі наміри за зовнішньою поведінкою.

Чоловік свариться тоді, коли помилився або засмутив кохану жінку. Він хоче пояснити, чому вона НЕ ПОВИННА засмучуватися і переживати. Жінку це просто дратує. Їй набридає, коли чоловік вважає її образу безпідставною і не вартою уваги.

Образи шкодять стосункам, як простуда чи грип - здоров’ю. Щоб сповна отримати позитивні емоції, нам необхідно відчути чотири види негативних емоцій: гнів, сум, страх і відчуття провини.

Люди, які швидко “спалахують”, емоційні, - знайдіть в собі вразливі місця, не бійтесь відчути страх.

Ті, хто легко засмучуються, почуваються в небезпеці, караються почуттям провини, - спробуйте розгніватись і виразити ваші образи.

Доброзичливі - не бійтеся сердитися і сумувати.

Що ж ми приховуємо за нашими масками?.. Чоловіки за гнівом приховують страх, вину, невпевненість, за роздратуванням - біль і образу, спокоєм - розчарування, за впевненістю - некомпетентність, за агресивністю - страх.

Жінки за тривогою приховують страх, за зніяковілістю - роздратування, за невпевненістю - образу, за страхом - гнів, за надією - гіркоту, за щастям - печаль, за любов’ю - біль. Гнівається жінка завжди, приховуючи справжні почуття.

01.04.2010Ольга БОБРИК



Рівне-Ракурс №10 від 01.04.2010p. 
На головну сторінку