Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №443 від 08.04.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Міркуємо

В Інтернеті користі небагато?

Сьогодні Інтернет став невід’ємною частиною нашого життя. Щохвилини послугами всесвітньої павутини користуються мільйони людей, у тому числі діти й підлітки. Та, на жаль, Інтернет має не лише позитивні “нотки”.

Ми погоджуємося із твердженням, що з часом Інтернет став своєрідною найбільшою бібліотекою у світі. Школярі та студенти легко можуть знайти реферати та інформацію на будь-яку тему, починаючи з погоди і закінчуючи науковими роботами та найважливішими відкриттями. Мало не щодня з’являються нові можливості, які роблять всесвітню павутину ще привабливішою у використанні. За допомогою Інтернету можна передавати тексти, читати книги, слухати музику, дивитися фільми та телепередачі.

Проте завідуюча відділу інформації та виборчої тематики Рівненської обласної бібліотеки Раїса ГІРАК, не заперечуючи можливості Інтернету, вважає, що лише завдяки книжкам свого часу розвивалися науки - математика, фізика, біологія, хімія, а також мистецтво - скульптура та музика. Тому книга не тільки інформаційне джерело, вона несе у собі й часточку душі автора. Поява ж електронних книжок лише сприяє втраті історичності, природній потребі побути на самоті. Тому не дивно, що більшість бібліотекарів мріють, аби книга на віки залишалася берегинею мудрості.

А від себе додам, що кількість і якість інформації, яка одночасно “гуляє” Інтернетом, часто засмічує мізки користувачів усіляким непотребом. Трапляється, шукає дитина малюнок, і автоматично натрапляє на іншу, вульгарну й шкідливу інформацію. Чи не корисніше у такому випадку взяти до рук книгу і почитати лише те, що потрібно?

08.04.2010Лілія ШЕВЧУК



Рівне-Ракурс №10 від 08.04.2010p. 
На головну сторінку