Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №443 від 08.04.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Гордість міста

Шість чудес Рівного

Шість чудес Рівного

Вже нецікавими і нудними стали рейтинги політиків, високопосадовців, найбагатших та найуспішніших, які розвішують по усіх стовпах. Проте ніхто не задумався, а чим же приваблює туристів наше місто і чим воно запам’ятовується для кожного із нас.

Чим відоме наше Рівне? Які речі та постаті формують його обличчя? Який імідж задає воно на мапі України? Отож, представляємо до вашої уваги шість брендів Рівного.

Споруда. Безсумнівно - Свято-Покровський собор УПЦ КП - 53,4 метра. Це - найвища культова споруда у місті і, до того ж, розміщена на найвищій місцині Рівного. Архітектор Віктор Ковальчук склав образ свого дітища із кількох стилів, серед яких переважає так зване українське бароко.

Заклад. У Рівному є заклад, аналогів якому немає в Україні. Мова йде про Національний університет водного господарства та природокористування. Від інших вишів він відрізняється тим, що готує фахівців із гідромеліорації; підйомно-транспортних, будівельних, дорожніх, меліоративних машин і обладнання. Саме тому тут можна зустріти численних студентів з багатьох країн світу.

Пам’ятник. Колись головною скульптурою міста був Ленін перед кінотеатром “Україна”. Тепер на заміну йому прийшов Тарас Шевченко. Проте для нашого міста видатним пам’ятником стала споруда Марії Несвицької - покровительки і засновниці Рівного. Аж через 500 років княгиня Несвицька-Рівненська постала в камені на місці, де жила, і де тепер найбільше вирує міське життя.

Продукт. Хто не п’є - прошу вибачення, але нашим рівненським пивом варто похвалитись. Борці за тверезість не зрозуміють, але живе пиво “Рівень” - дуже смачне, і, головне, - воно наше.

Природний об’єкт. Де влітку можна окунутися в прохолодну водичку? Де наші безсовісні люди миють машини та перуть килими? Звичайно, що на Басовому Куті. Хоча там неможливо скупатися, не боячись за своє здоров’я, проте це єдиний водний масив у нашому місті, де можна відпочити і подивитись... на ту ж воду.

Вулиця. У Києві - Хрещатик, у Парижі - Єлисейські поля, а в нас це майдан Незалежності, точніше, той її невеликий шматочок, який в народі називають Чайкіною алеєю. Це найпопулярніше місце у рівнян. Поряд знаходяться найпрестижніші кафе, банки та найдорожчий готель міста “Мир”.

Під кінець хочеться сказати, що це лише суб’єктивна думка автора. Усі номінанти відомі вже не один рік, і люблять їх - це точно. Та чи брендове наше місто для кожного з нас, чи ні - вирішувати кожному особисто. Але, погодьтеся - нам є чим пишатися.

08.04.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 08.04.2010p. 
На головну сторінку