Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №443 від 08.04.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Найграмотніші студенти - в Острозі

Серед вищих навчальних закладів Рівненщини найкращу мовну підготовку отримують студенти “Острозької академії”. Це показали результати проведеного “мовного” моніторингу серед усіх ВНЗ області, який ініціювала “Фундація регіональних ініціатив”. Серед студентів розповсюджено 2450 анкет із завданнями з української мови. Правильно виконали усі завдання лише 42 студенти. А в командному заліку найкраще мовними нормами володіють студенти “Острозької академії”.

Область зменшить площі посівів

В управлінні агропромислового розвитку Рівненської ОДА повідомляють, що загальна прогнозована площа посівів під урожай 2010-го року в нашій області становитиме 501 тисячу гектарів. Проте минулого року було посіяно на шість тисяч гектарів більше.

Спеціалісти управління говорять, що зменшення посівів відбудеться внаслідок того, що менше сіятимуть аграрії північних районів області.

Рівненщина зіскочить з газу і перейде на торф

Голова Рівненської ОДА Василь Берташ переконаний у тому, що Рівненщина має реальні шанси скоротити рівень споживання природного газу.

Економити на газу дозволить використання запасів торфу. Першим кроком стане часткове переведення на цей вид палива найбільшої у Рівному котельні на вулиці Князя Володимира, що подає тепло і гарячу воду на мікрорайон “Північний” та центр Рівного.

Вшанування річниці

Днями відбулися заходи, приурочені до 66-ої річниці вшанування трагічних подій в урочищі Гурби, Здолбунівського району.

Відомий факт: 21-25 квітня відбувся бій під Гурбами між 5-тисячним загоном УПА та 35-тисячним “загороджувальним” загоном НКВС.

Екс-голову ОДА прилаштували у Кабміні

Екс-голова Рівненської ОДА Микола Сорока отримав призначення в Кабміні. Микола Сорока, який працював головою РОДА в лютому 1997 - січні 2005 років, призначений першим заступником міністра регіонального розвитку та будівництва України. У 2007 році Микола Сорока вже займав таку ж посаду під час другого прем’єрства нинішнього президента.

Планують перевіряти багатоповерхівки

Голова РОДА Василь Берташ став ініціатором створення комісії з обстеження технічного стану багатоповерхівок області. До її складу увійдуть фахівці будівельної галузі та науковці. Комісія виявлятиме аварійні будинки, складатиме графік їх ремонту, аби в подальшому провести необхідні роботи з поліпшення їх технічного стану.

Посади отримують своїх очільників

Депутат Рівненської обласної ради, голова постійної комісії з правових питань, гласності, депутатської діяльності, етики та регламенту Віктор Вдовиченко призначений на посаду начальника територіального управління державної судової адміністрації в Рівненській області.

08.04.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 08.04.2010p. 
На головну сторінку