Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №443 від 08.04.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Практика

Арттерапія

Дзвонять дзвони великодні Сонце ясно сяє, Із Великоднем Господнім Всіх земля вітає...

Такими та іншими віншуваннями вітали медперсонал: завідувачку Ларису Воронську, старшу медсестру Наталю Шпур, медичних сестричок та нянь, своїх родичів малі пацієнти відділення дитячого туберкульозу Рівненського обласного тубдиспансеру. На стіні їдальні діти влаштували художню пасхальну виставку малюнків на тему весни та Паски.

До свята Воскресіння Христового хворі діти під керівництвом вихователів Ангеліни Нікітюк та Ольги Ярощук готувалися заздалегідь - ще від Вербної неділі, вивчаючи вербні вітання та гортаючи сторінки історії українських традицій. Тут у нагоді стала бібліотечка літератури з народознавства, яку в свій час у навчальну кімнату подарувала організація Рівненського міського Товариства Червоного Хреста.

- У дитячому відділенні, розрахованому на 30 осіб, лікуються дітлахи вважайте від народження і аж до 18 років. А лікуються вони шість і більше місяців. Відтак, зважаючи на такий віковий розрив, вельми непросто організувати їхнє дозвілля та навчання, - каже педагог Ольга Ярощук. - Проте цікаво й приємно бачити результат своїх старань. Адже часто з багатьма дітьми з соціально незабезпечених родин практично ніхто й не займався духовним розвитком. До прикладу, нещодавно від нас виписалася гарненька шестирічна дівчинка Віка, яка поняття не мала, як це вчити щось напам’ять. Невеликого вірша “Хто ти, дівчинко маленька?” вона вчила гуртом з іншими й окремо майже два тижні. Але вже після нього у дитини наче відкрилися певні ділянки мозку, і вона чи не щодня щось вивчала коли буквально за лічені хвилини. Ми радіємо усім персоналом, діти повертаються додому і здоровими, і навченими.

08.04.2010Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 08.04.2010p. 
На головну сторінку