Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №443 від 08.04.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На дорозі

1:0 - не на користь мопедистів

1:0 - не на користь мопедистів

Тільки-но з доріг зійшов сніг, як за кермо мотоциклів та мопедів повсідалися водії. І сумна минулорічна статистика ДТП за участю цієї категорії транспортних засобів розпочала свій новий відлік.

30 березня на автодорозі “Городище-Рівне-Старокостянтинів” у дорожньо-транспортну пригоду потрапив мопедист. 31-річний житель Сарн Сергій, керуючи автомобілем “Фольксваген” та рухаючись зі сторони Рівного в напрямку Сарн наїхав на мопед DELTA.

У ситуації на дорозі водій легковика винуватить саме мопедиста. “Я їхав у напрямку міста Сарни, - розповідає Сергій. - Почав обгін, та коли вже наблизився до мопедиста, той зненацька повернув у інший бік.

За кермом мопеда перебував 56-річний Петро, який проживає у місті Костопіль. У цей час чоловік рухався в попутному напрямку та виконував маневр повороту ліворуч.

Внаслідок ДТП водій мопеда від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці пригоди.

Мопеди вже давно стали найпростішими засобами пересування. Тому і сідають за кермо таких транспортних засобів неповнолітні, жінки, чоловіки похилого віку, які здебільшого Правил дорожнього руху не знають.

На жаль, водії мопедів та скутерів перетворилися на справжнє лихо для співробітників Державтоінспекції.

- Впродовж минулого року на території Рівненської області зареєстровано 119 дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв мопедів, в яких 20 осіб загинуло та 123 отримали травми, - розповідає старший інспектор СЗГ УДАІ УМВС Світлана МАРКО. - Прикро те, що з вини мопедистів сталося 65 автопригод, у яких 14 людей загинуло та 78 - отримали поранення різного ступеню важкості.

Вартові доріг нагадують, що з січня 2010 року запроваджена обов’язкова реєстрація мопедів з об’ємом двигуна до 50 сантиметрів кубічних у реєстраційно-екзаменаційних підрозділах ДАІ. І закликають водіїв двоколісних транспортних засобів з великою відповідальністю ставитися до свого статусу водія. Сідаючи за кермо мопеду, не забувайте про засоби індивідуального захисту - шоломи. Будьте обережні та дисципліновані у виконанні вимог ПДР!

08.04.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 08.04.2010p. 
На головну сторінку