Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №445 від 22.04.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Стаття

Гемі не подобається, що пишуть журналісти

Гемі не подобається, що пишуть журналісти

Досить прискіпливо та оперативно читає міська влада Рівного свіжу регіональну пресу. Проте їй не завжди подобається те, що там пишуть. Цього разу за “живе” зачепила публікація однієї з місцевих газет начальника управління житлово-комунального господарства міста Рівного Івана Гему. “Мене обурила стаття в одному із друкованих видань міста. Це абсолютні фальсифікації, які закидають нам у цій статті”, - жаліється головний комунальник міста.

Справа у тім, що скандал виник навколо будинку під номером п’ять, що на майдані Незалежності. Жителі цього будинку поділилися своїми страхами із кореспондентом газети, буцімто є ймовірність того, що їхній будинок може завалитися - “через затоплений підвал, цвіль та грибок, які руйнують стіни”.

Мешканка цього будинку Ірина Швецова в газеті говорить: “Ми зверталися до міського голови Володимира Хомка. Він був тут і пообіцяв, що проблеми будуть вирішені. До сих пір ніхто нічого не робить, хоча квартплату ми сплачуємо систематично, а одні з найдорожчих послуг, які туди входять, - дезінфекція та поточний ремонт будинку”. Також невдоволення у пана Геми викликав висновок журналіста, який стверджує, що вода у підвалі сягає поясу людини. Проте самої “калюжі” журналіст не бачив, а таки повірив не фактам, а розмовам мешканців, які були у цьому підвалі мало не два роки тому.

Тож, щоб не кидати слова на вітер, Іван Іванович закликав у свідки й інших місцевих кореспондентів, щоб вони переконалися, що картина, описана в газеті - не правдива. Чесно кажучи, власні очі не обдурюють: вода в підвалі є, але у спеціальній ямковитості, з якої насосний агрегат 10 разів на добу викачує рідину. Пан Гема пояснив, що проблеми цього будинку не відкидає. Минулого року було проведено обстеження і розроблено проектне рішення, за яким забезпечать водопониження у підвальному приміщенні. “Води в підвалі немає, вона є у ямковитості, а це, за заключенням спеціалістів, є нормальним”, - заспокоює мешканців пан Іван.

Також головний комунальник міста пообіцяв, що нинішнього року цю яму забетонують. Тож говорити про те, що влада обіцяє, і нічого не робить - ганебно. А висвітлювати у ЗМІ такого роду проблеми, попередньо не перевіривши і не переконавшись у тому, по пояс там чи по шию, - а, судячи із наповнення, то й навіть не по коліно - не компетентно і не коректно.

22.04.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 22.04.2010p. 
На головну сторінку