Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №446 від 29.04.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#“Гаряча” тема

Долю собак вирішать рівняни

Вдруге за цей рік у Рівному відбулися громадські слухання. Цього разу темою зібрання стало питання безпритульних собак. Ініціатором проведення заходу вкотре виступила політична партія “Фронт Змін”.

Безпритульні собаки є однією з найгостріших і найболючіших проблем нашого міста. Зацікавлені сторони мають різні позиції, але, зрештою, хочуть одного: “Захистити людей від тварин та тварин від людей”. Досі залишається відкритим питання: що ж робити з бродячими тваринами?

Міський голова Рівного Володимир ХОМКО говорить: “Притулок буде у будь-якому разі. Кошти на його будівництво обов’язково виділимо. Проте постає інше питання: що робити з собаками після появи притулку? Утримувати та доглядати за ними означає забрати гроші з інших соціально важливих програм. Такого не буде”.

Заступник голови громадської організації “Федерації Аматорів Собаківництва” Тамара МІСЬКЕВИЧ та міський голова Рівного у годинній дискусії дійшли згоди у тому, що обов’язково потрібно провести опитування серед рівнян. Їм потрібно буде обрати одну із запропонованих тез. А саме: 1) бездомні собаки потраплятимуть до притулку, де їх митимуть, стерилізуватимуть та відпускатимуть; 2) у притулку собак утримуватимуть постійно; 3) собак присипляють гуманним способом. Бажаючим отримати домашнього улюбленця не відмовлятимуть.

Володимир Хомко виступає проти відстрілу тварин, що вже неодноразово практикували у місті, але й не прихильник зграї волоцюг, від яких не знаєш, чого очікувати. Тож долю собак передає у руки самих мешканців міста.

29.04.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 29.04.2010p. 
На головну сторінку