Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №446 від 29.04.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Відбір талантів

На “Червону руту” поїде Максим Опанащук

На “Червону руту” поїде Максим Опанащук

На минулих вихідних у Рівному відібрали учасників конкурсу “Червона рута-2011”. Більше 130 представників різноманітних жанрів вели між собою боротьбу за право представляти Рівненщину на найпопулярнішому конкурсі країни.

Наймолодшим учасником відбірного конкурсу став дев’ятирічний Максим Опанащук, який переміг у номінації популярна музика. “Максимко співає з народження, голос має від Бога. Надзвичайно талановита та артистична дитина”, - так говорить про хлопчика його художній керівник Ірина Шаульська. Максима Опанащука порекомендував взяти Ірині під опіку директор творчого об’єднання “Коляда” Микола Федоришин, який, у свою чергу, переконаний: “Ця дитина стане справжньою зіркою”.

В МПК “Текстильник” юне обдарування займається другий рік. На його рахунку багато виступів, - як на українських сценах, так і за кордоном. Не втомлюються запрошувати до себе в гості сусіди із Польщі. Максим брав участь у 17 та 18 Фестивалях української культури “Підляська осінь”. “На біс” Максимка викликали у Білостоці, Більську Підляському, Гайнівці та Сімятичах. Пробні диски, які містили 10 пісень маленького співака – “розмели” до останнього.

Таке поривання до співів не є дивним, у Максима вся родина творча - хтось співає, а хтось - скульптури ліпить. Викладачі по вокалу не можуть натішитися маленькою зіркою, кажуть: старанний, енергійний і, як всі діти у його віці - невиправний “чомучка”.

Ні для кого не є секретом, що Максим Опанащук вже давно став улюбленцем і фаворитом рівненської публіки. “Без цієї дитини не обходиться жодне свято у місті. Ми намагаємося зробити його виступи цікавими та незабутніми. Для цього співпрацюємо з танцювальним ансамблем “Лада”. Його керівник Людмила Панащук займається постановками номера для нашої зірочки”, - розповідає пані Ірина.

“Червона рута” підтримує молодих музикантів після фестивалю. Тим, хто став переможцем, дирекція допомагає зробити музичну кар’єру: надає можливість виступити з концертами в Україні і за кордоном (чим підтримує матеріально), створювати і записувати нові пісні та знімати відеокліпи. Всі рівненські вболівальники стверджують, що на фінальному конкурсі Максим Опанащук завоює серця київського журі і привезе до Рівного перемогу.

Нагадаємо, що фестиваль “Червона рута” є конкурсним. Змагання проходять у два етапи - відбірковий та фінальний - за окремими жанрами: поп-, рок-, сучасна танцювальна, акустична, інша музика. Проводиться також конкурс серед композиторів і поетів: визначаються кращі музичні твори та шлягери фестивалю.

29.04.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 29.04.2010p. 
На головну сторінку