Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №446 від 29.04.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

“Поки ледачі вагаються - креативні виграють”

Молодіжний форум під такою назвою відбувся днями у Рівному. Учасники форуму поспілкувалися із заступником міського голови Галиною Кульчинською, заповнили анкети, в яких, зокрема, відповіли на питання про неособисті мрії (соціально значимі, корисні для міста). Потім кожен з учасників їх озвучив та визначив свою особисту роль в їх реалізації.

Меморіальна дошка з’явиться на Грабнику

На кладовищі Грабник може з’явитися меморіальна дошка з іменами тих радянських військовополонених, яких розстріляли фашисти у 1942 році. Наразі службою безпеки готується список і тих імен, які нещодавно передали до архіву німецькі організації. Якщо прізвища підтвердять офіційно, їх також викарбують на меморіальній дошці.

Мощі Св.Терези

Минулої середи до римо-католицького храму Св. Петра і Павла прибули мощі Св.Терези. Люди стверджують, що, доторкнувшись до мощей, кожна хвора людина одужує. Тому, щоб відчути дух зцілення, у храмі зібралися сотні прихожан різних конфесій. Улюблені ж квіти святої - троянди, освятили під час богослужіння в присутності десятків прихожан.

У КРУ претензії до “Електроніка”

На думку ревізорів, недоліки в організації роботи “Електронік-Рівне” виявилися значно вагомішими за незначні фінансові порушення. Виявилося, що переможець тендеру з надання послуг для дітей з хворобами ендокринної системи, не має вкрай необхідного для проведення ультразвукової діагностики обладнання. За словами головного лікаря “Електронік-Рівне”, після огляду лікарем-ендокринологом окремим дітям УЗД щитовидної залози проводять у Рівненському обласному ендокринологічному диспансері. Втім, у закладі жодних підтверджуючих це документів не знайшли.

Наразі матеріали ревізії скерували до Рівненської міської ради. Після їх розгляду та аналізу міський голова Рівного має прийняти відповідне розпорядження. Яким воно буде - покаже час.

Премія ім.Свєшнікова присуджена Тетяні Биковій

Лауреатом премії імені Ігоря Свєшнікова за 2009 рік стала завідуюча відділом історичних досліджень ТзОВ ДЦ “Рівне-Суренж” Тетяна Бикова. Жінка присвятила справі охоронно-культурної спадщини майже 30 років, а завдяки її зусиллям були врятовані десятки пам’яток історії та археології області. Дослідниця організувала низку експедицій та взяла участь у 40-ка археологічних розвідках та розкопках області.

Нагадаємо, що премія імені Ігоря Свєшнікова - відомого археолога, дослідника Берестецької битви 1651 року, доктора історичних наук була встановлена Рівненською обласною радою в грудні 1995 року. Вона присуджується для відзначення кращих спеціалістів в галузі охорони та збереження пам’яток історії, культури та архітектури.

29.04.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 29.04.2010p. 
На головну сторінку