Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №446 від 29.04.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Лісове господарство

Багатство, вирощене з душею

Багатство, вирощене з душею

Працівники Рівненського лісгоспу готові до нових звершень

З лопатами, граблями та віниками вийшли на вулиці 24 квітня більшість українців. Цей день, ідея проведення якого належить Президенту України Віктору Януковичу, можна по праву назвати всеукраїнським генеральним прибиранням до найвеличнішого свята - 65-річчя Великої Перемоги. Місцева влада і громада, керівники підприємств, організацій та установ, студенти та школярі займалися благоустроєм населених пунктів. Та найбільш відповідальним цей суботник став для працівників лісових господарств, у підпорядкуванні яких сотні, а то й тисячі гектарів території лісових насаджень.

- Усі працівники Рівненського лісгоспу вийшли суботнього ранку на велике прибирання, - розповідає головний лісничий ДП “Рівненський лісгосп” Володимир КЛІМЧУК. - Відомо, що окрасою лісу є його чистота, тому ми доглядаємо свої території не лише у визначені дні. Однак долучитися до загальнонаціональної акції, означало віддати шану нашим ветеранам, адже лише завдяки їхнім неймовірним зусиллям і боротьбі наша країна відзначає цю славетну дату.

Прибирати у лісі - для нас звична справа, адже ми завжди піклуємося про людей, які, у прагненні поєднатися з природою і подихати чистим повітрям, тягнуться до лісу відразу з приходом весни. Прикро, що самі рівненчани зазвичай не розуміють, що залишене після пікніку сміття шкодить зелені та деревам, адже купи пляшок і пластмаси не розчиняються у ґрунті і заважають дихати землі. А оскільки територія Рівненського лісгоспу наближена до обласного центру, відпочиваючих у лісі на вихідні приїздить надзвичайно багато. От і цієї суботи, прибираючи прилеглі до Олександрії території та ділянки біля доріг, ми зрозуміли, що культура людей таки на краще не змінилася. Однак ми - працівники лісового господарства абсолютно різних професій, до бруду не звикли, і будемо й надалі боротися за чистоту. Для нас щоденна наполеглива праця - справа буденна.

Варто відзначити, що напередодні суботника працівники Рівненського лісгоспу долучилися ще й до проведення на Рівненщині традиційної щорічної акції Держкомлісгоспу “Майбутнє лісу у твоїх руках”. Цьогорічна затяжна зима внесла свої корективи у плани лісників, однак, працюючи у пришвидшеному темпі, вони перевиконали поставлені завдання і посадили в ДЛФ вже понад 160 гектарів нових лісів. 23 квітня, незважаючи на рясний дощ, вони засадили молодими насадженнями нову ділянку лісу. І тільки їм, лісникам, відомо, які почуття переповнюють душу людини після того, як посаджене останнє деревце, і з’являється усвідомлення, що за кілька десятків років тут, на колишньому пустирі, стоятиме розлогий ліс, у якому будуть мешкати птахи і звірі, відпочиватимуть люди.

- Нещодавно добігла свого завершення весняна лісокультурна кампанія, - розповідає директор ДП “Рівненський лісгосп” Володимир БІЛИЙ. - Перелік робіт, які виконали працівники, надзвичайно широкий: підготовка ґрунту, посадка лісу, доповнення лісових культур, посів розсадників тощо. Але це не означає, що на тому і закінчилася наша робота. Ні, попереду на нас чекає ще багато важливих планів, і ми знаємо, що ліс, про який піклуються, завжди віддячить сторицею. Тим більше, що наш лісгосп можна сміливо назвати унікальним, адже породи, якими засаджена його територія, найрізноманітніші.

Проблем із залісненням у Рівненському лісгоспі і справді немає, адже більш як 2 гектари площі тут займають розсадники. З-поміж великої кількості основних лісоутворюючих порід можна побачити і декоративні деревця, які використовуються для озеленення приватних садиб, парків та скверів.

Мають великі плани працівники Рівненського лісгоспу і щодо облаштування території навколо свого адміністративного приміщення у селі Олександрія. Тут на клумбах, розділених між собою стежками з бруківки, з’являться квіти і зелені насадження. Версаль не обіцяють, але в тому, що це буде справжній куточок краси - впевнені. Участь у шедевральному перетворенні бере весь колектив лісового господарства, який прагне перетворити територію навколо головної будівлі на справжній оазис затишку. Не маю сумніву, що будь-які плани працівників Рівненського лісгоспу обов’язково реалізуються, адже кожен робочий день вони проживають душею. А коли робота приносить задоволення, результат від неї буде лише позитивний.

Державне підприємство “Рівненське лісове господарство”

35320 село Олександрія, Рівненський район,

вул.Свято-Преображенська, 1А,

факс 22-58-33

29.04.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 29.04.2010p. 
На головну сторінку